Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής της ΚΕ του ΚΚΕ

Να καταδικαστεί η κυβερνητική πολιτική που προς όφελος του καπιταλιστικού επιχειρηματικού κέρδους “μοιράζει” την ακρίβεια ανάμεσα στη λαϊκή κατανάλωση και το εισόδημα του κτηνοτρόφου

Η  κυβέρνηση προκλητικά αξιοποιεί τη συμφωνία της με τα σούπερ μάρκετ για το “καλάθι του Πάσχα” και -με επικεφαλής τον υπουργό Ανάπτυξης- προσπαθεί να εμφανίσει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά να προμηθευτεί ο λαός φθηνά το αρνί, ενώ την ίδια ώρα εκβιάζει τους κτηνοτρόφους ώστε να πουλήσουν τα αρνιά τους ακόμα και κάτω του κόστους παραγωγής.

Για του λόγου το αληθές, αρκεί να θυμηθούμε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα ουσιαστικό σταθερό μέτρο στήριξης ούτε της λαϊκής οικογένειας από τα αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων και τις μακροχρόνιες απώλειες του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος (π.χ. πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης κ.α) ούτε μείωσης του κόστους παραγωγής των κτηνοτρόφων (π.χ. αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο κλπ).

Η αλήθεια είναι ότι, όπως συμβαίνει κάθε Πάσχα έτσι και φέτος, ο μεγάλος όγκος των πωλήσεων αμνοεριφίων, πρόκειται να συγκεντρωθεί στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ. Τα προηγούμενα χρόνια με τις λεγόμενες “προσφορές”, φέτος με τη συμφωνία τους με την κυβέρνηση για το “καλάθι”, πάντα οι όμιλοι εξασφαλίζουν τόνωση του τζίρου και περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας τους.

Την ίδια ώρα, με τις “ευλογίες” και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, οι αθρόες εισαγωγές αμνοεριφίων αμφίβολης ποιότητας και σε πολύ χαμηλότερη τιμή, όπως και οι “ελληνοποιήσεις”  πιέζουν ακόμα περισσότερο την τιμή στον κτηνοτρόφο. Από τις “συμπληγάδες” του ανταγωνισμού ανάμεσα στις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ συνθλίβονται και οι παραδοσιακοί αυτοαπασχολούμενοι κρεοπώλες.

Η κυβέρνηση διαθέτει όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι κτηνοτρόφοι πούλησαν κάτω του κόστους παραγωγής -που έχει εκτιναχθεί (πχ κόστος για ζωοτροφές, πετρέλαιο, ρεύμα κτηνιατρικά φάρμακα κ.α)-  και πρέπει να αναπληρώσει το χαμένο εισόδημά τους.

Το ΚΚΕ ζητά εδώ και τώρα η κυβέρνηση να εξασφαλίσει στους κτηνοτρόφους τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής τους και εισόδημα επιβίωσης. Το ίδιο αφορά και τις ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης που είναι κομμένα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, άλλα μέτρα για προσιτές τιμές και εισόδημα που να επιτρέπει επαρκή και ποιοτική διατροφή όλο τον χρόνο.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους, τους αυτοαπασχολούμενους κρεοπώλες, την εργατική τάξη και τις άλλες λαϊκές δυνάμεις να ορθώσουν κοινό μέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αλλά και στις πολιτικές δυνάμεις που έχουν “κορώνα στο κεφάλι” τους νόμους της “ελεύθερης αγοράς” και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Να κάψουν τα αντιλαϊκά σενάρια και στους εκβιασμούς να απαντήσουν με δυνατό ΚΚΕ.

 

Έχει διαβαστεί 905 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 426 επισκέπτες και 0 μέλη.