«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Ανησυχία των εργαζομένων για το ενδεχόμενο κλείσιμο 75 Κέντρων Πρόληψης
από Η Άλλη Άποψη
Την ανησυχία των εργαζομένων για το ενδεχόμενο παύσης λειτουργίας των 75 Κέντρων Πρόληψης το 2027, μετά τη λήξη της τρέχουσας προγραμματικής σύμβασης σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας Δ. Βαρτζόπουλου, εκφράζει τοΣωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης.
Σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται το σωματείο, ο υφυπουργός Υγείας φέρεται να ενημέρωσε εκπροσώπους του ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης Δράμας «Δράση» ότι «οι δομές θα κλείσουν τον Δεκέμβριο του 2027, με το που τελειώνει η σύμβαση που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Τα Κέντρα Πρόληψης ξαναζούν το ίδιο έργο. Τον Νοέμβριο του 2023, πληροφορηθήκαμε αιφνιδίως ότι το σχέδιο νόμου για την ''Ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης'' προέβλεπε την κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης με ένα νόμο και ένα άρθρο. Σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς αιφνίδιο τρόπο πληροφορούμαστε το κλείσιμο των δομών μας το 2027 όποτε και λήγει η σύμβαση μας.Έχουμε κατανοήσει καλά ποια είναι η πρόθεση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υπουργείου υγείας ως προς τα 75 Κέντρα Πρόληψης. Πρόθεση κλεισίματος και σβησίματος από το χάρτη», σημειώνειτο Σωματείο στην ανακοίνωσή του.