Σάββατο, 28 Νοέ, 2020

  • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων
  • Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας
  • Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
  • Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»
  • Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΗΛΙΟΣ»: Επιβεβαιώνουν τη σταθερή μείωση των νέων συντάξεων1 Ο Θανάσης Γεωργιάδης δεν είναι πια μαζί μας 2 Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ3 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΡΚΑΔΑΣ: ΕΝΑΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ4 Σωτήρης Αβραμόπουλος επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας: « Οι μάσκες είναι για προστασία και όχι για φίμωτρο. Θα πρέπει ο λαός ν’ απαντήσει μαχητικά και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του»5 Ελλάδα:Σκαρφάλωσε στην 4η θέση ως προς τη θνησιμότητα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις

Με αφορμή την άσχημη πορεία της πανδημίας και σε επίπεδο Ημαθίας, ζητούνται υπεύθυνες απαντήσεις (να σταματήσει δηλαδή το "κρυφτούλι" ή η παραπληροφόρηση) από κάθε αρμόδιο για τα παρακάτω ζητήματα που τα θέτουμε εδώ και μήνες (Αφορά πρώτιστα ΕΟΔΥ, αλλά και Διοίκηση Νοσοκομείου, τοπικές αρχές- Πόσα τεστ έχουν γίνει μέχρι τώρα (όσοι βρέθ... Περισσότερα

Αντικομμουνιστική και συκοφαντική η επιχείρηση της ΕΕ να εξισώσει τον κομμουνισμό με τον εγκληματικό, βάρβαρο ναζισμό

από Η Άλλη Άποψη
Αντικομμουνιστική και συκοφαντική η επιχείρηση της ΕΕ να εξισώσει τον κομμουνισμό με τον εγκληματικό, βάρβαρο ναζισμό

Επικίνδυνη χαρακτηρίζει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ την παραχάραξη της ιστορίας με την εξίσωση φασισμού - κομμουνισμού.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με αφορμή την 23η Αυγούστου που έχει καθιερωθεί ως "Ευρωπαϊκή μέρα μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού και των αυταρχικών καθεστώτων", η ΕΕ προκαλεί και πάλι με αντικομμουνιστικές δηλώσεις εκπροσώπων της, του Α' αντιπροέδρου της Ε. Επιτροπής, Φράνς Τίμερμανς, και της Επιτρόπου Δικαιοσύνης, Βιέρας Γιούροβα, προπαγανδίζοντας την ανιστόρητη και επικίνδυνη εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό(!).

Αναπαράγουν τη συκοφαντία περί συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία λόγω της υπογραφής του συμφώνου μη επίθεσης Μόλοτοφ -Ρίμπεντροπ στις 23 Αυγούστου 1939, που έδωσε τη δυνατότητα στην ΕΣΣΔ να προετοιμαστεί καλύτερα, για να αποκρούσει την επερχόμενη επίθεση του Χίτλερ εναντίον της. Έγινε μετά τις αλλεπάλληλες αρνήσεις των μη φασιστικών κρατών για υπογραφή Αντιφασιστικής Συμφωνίας και την υπογραφή της Συμφωνίας του Μονάχου το Μάρτη του '39, όπου οι Αγγλογάλλοι ιμπεριαλιστές με τους Χίτλερ - Μουσολίνι παρέδωσαν την Τσεχοσλοβακία στον Χίτλερ, μεθοδεύοντας την επίθεση των ναζί προς ανατολάς ενάντια στην ΕΣΣΔ...

Οι εκπρόσωποι της ιμπεριαλιστικής ΕΕ επιβεβαιώνουν ότι κυρίαρχη ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο αντικομμουνισμός. Με τις αντικομμουνιστικές φιέστες και την ανιστόρητη επιχείρηση να εξισώνουν τον κομμουνισμό με το τέρας του φασισμού -αθωώνοντας το ναζισμό - φασισμό και τα εγκλήματά του- επιδιώκουν να θάψουν την ιστορική αλήθεια πως η ΕΣΣΔ και τα αντιστασιακά κινήματα των λαών με επικεφαλής τα Κομμουνιστικά κόμματα είναι εκείνοι που τσάκισαν το φασισμό και απελευθέρωσαν τους λαούς από τον εγκληματικό ναζισμό. Προσπαθούν να ξεχαστεί το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ έδωσε στον αγώνα 20 εκατομμύρια νεκρούς και περισσότερους τραυματίες με ανυπολόγιστες ζημιές και υλικές καταστροφές. Ότι ακόμα και η μικρή Ελλάδα όπως και άλλες χώρες πλήρωσαν βαρύτατο τίμημα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Ενώ, ήταν τα μονοπώλια των Αγγλογάλλων και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών που στήριξαν οικονομικά και πολιτικά την άνοδο του Χίτλερ ακόμα και στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου... Γι' αυτό η ιμπεριαλιστική ΕΕ, με στόχο τη μακροημέρευση του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που ευθύνεται για την άνοδο και τα εγκλήματα του φασισμού - ναζισμού επιχειρεί την αντιστροφή της πραγματικότητας για να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Να μη μαθαίνει η νεολαία την αλήθεια.

Ματαιοπονούν. Είναι βαθιά γελασμένοι ότι μπορούν να ξαναγράψουν, διαστρεβλώνοντας την Ιστορία που γράφτηκε με το αίμα των λαών και σφραγίστηκε με τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Παραμένει άσβεστη και φωτεινή η ιστορική αλήθεια ότι ο σοσιαλισμός και η πρωτοπόρα πάλη της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, μαζί με τους λαούς και τα Κομμουνιστικά κόμματα νίκησαν το φασισμό.

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) εκπροσωπώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές και μαχητές της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους απογόνους και φίλους της Αντίστασης, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες της χώρας μας που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα εγκλήματα του φασισμού - ναζισμού αλλά και την καίρια συμβολή - συνεισφορά της ΕΣΣΔ και του σοσιαλισμού για το τσάκισμα του φασιστικού τέρατος, καταγγέλλουμε την ΕΕ για την αντικομμουνιστική συκοφαντική επιχείρηση εξίσωσης του σοσιαλισμού - κομμουνισμού με τον εγκληματικό βάρβαρο ναζισμό.

Ως αντιστασιακοί καταδικάζουμε την προσπάθεια αθώωσης του ναζισμού και τις εκδηλώσεις δικαίωσης και απόδοσης τιμής στα ναζιστικά τάγματα των Ες-Ες και τους συνεργάτες των ναζί στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κλιμάκωση του αντικομμουνισμού, τους νέους αντιδραστικούς νόμους και τις διώξεις σε βάρος του ΚΚ Πολωνίας, του ΚΚ Ουκρανίας και των εφημερίδων τους, την απαγόρευση της δράσης ΚΚ χωρών της ΕΕ, όπως της Βαλτικής, την απαγόρευση χρήσης κομμουνιστικών Αντιστασιακών συμβόλων, την καταστροφή ιστορικών μνημείων της Αντιφασιστικής Νίκης.

Εμείς οι αγωνιστές της Αντίστασης οι απόγονοι και οι φίλοι μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην αντικομμουνιστική ιμπεριαλιστική ΕΕ και σε κάθε προσπάθειά τους να παραχαράξουν την ιστορία και να συκοφαντήσουν την προσφορά του σοσιαλισμού - κομμουνισμού στους λαούς και με το τσάκισμα του ναζισμού, συμβάλλοντας στους λαϊκούς αγώνες ενάντια στο σάπιο καπιταλισμό, για το οριστικό ξερίζωμα των αιτιών που γεννούν και αναπαράγουν το φασισμό και τιμώντας την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών».

Έχει διαβαστεί 104 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1 μποφόρ

Σάββατο, 28 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΑ 0-2 μποφόρ

Κυριακή, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 7 ως 11 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 207 επισκέπτες και 0 μέλη.