Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Από τις 15 Μάη το «τέλος» των SMS ...

από Η Άλλη Άποψη
Από τις 15 Μάη το «τέλος» των SMS ...

Για σχεδόν δύο εβδομάδες ακόμα, έως τις 15 Μάη δηλαδή όπου και θα αρθεί η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων, θα παραμείνει στη ζωή μας η αποστολή SMS στο 13033, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης. 

Όπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την εστίαση οι πολίτες θα μπορούν από τις 3 Μάη -όταν και ανοίγουν τα καταστήματα- να στέλνουν τον κωδικό «6» ενώ από την αύριο Πέμπτη καταργούνται οι απαγορεύσεις για τη διαδημοτική μετακίνηση και τις καθημερινές. Υπενθύμισε ακόμα ότι τα καταστήματα εστίασης θα πρέπει να έχουν μόνο καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους, χωρίς μουσική, ενώ το κλείσιμο θα γίνεται το αργότερο στις 10.45 μ.μ. καθώς παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 11 μ.μ (από τη Δευτέρα 3 Μάη) και μέχρι τις 10 μ.μ. έως την Κυριακή 2 Μάη.  

Σε ότι αφορά τις εκκλησίες, τη Μ. Παρασκευή η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς πομπή πιστών οι οποίοι θα φορούν υποχρεωτικά διπλή μάσκα ενώ στους ναούς θα μπορούν να είναι ένας πολίτης ανά 25 τ.μ. και ένας ανά 10 τ.μ. στο προαύλιο. Την Κυριακή του Πάσχα, όσοι θέλουν να μετακινηθούν θα το κάνουν με τον κωδικό «6» και στις συναθροίσεις επιτρέπονται έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο και 12 άτομα σε εξωτερικό.

Για τα στοιχεία της πανδημίας, η καθηγήτρια λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως παρατηρείται για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα αποκλιμάκωση της επιδημίας και ότι υπάρχει ήπια μείωση των νέων εισαγωγών αν και νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς συνολικά σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, η πληρότητα των ΜΕΘ στην επικράτεια παραμένει στο 90%. Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, λοιμωξιολόγος, ανέφερε πως υπάρχει μία συρρίκνωση των κρουσμάτων της τάξης του 11% στην Αττική  και μείωση περίπου 1.500 ενεργών κρουσμάτων και πως το σύστημα Υγείας παρουσιάζει δειλά σημάδια αποσυμπίεσης. Σημειώνεται πως η Β. Παπαευαγγέλου είπε ότι μετά το Πάσχα αναμένεται να βγουν οι οδηγίες σε ότι αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους και το τι μέτρα πρέπει να ακολουθούν. 

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε πως από τις επόμενες ώρες θα αρχίσει η αποστολή μηνυμάτων από την άυλη συνταγογράφηση για εμβολιασμό ατόμων της ηλικιακής ομάδας 40-44 με το εμβόλιο της «AstraZeneca» και πως θα υπάρχει αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στα 1.500 από τις 5 Μάη ώστε να γίνονται περίπου 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα. 


Έχει διαβαστεί 866 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 868 επισκέπτες και 0 μέλη.