Φόρους ύψους 5,7 δισ. ευρώ άφησαν απλήρωτους μέσα στους πρώτους οκτώ μήνες του 2025 σχεδόν 3,9 εκατομμύρια φορολογούμενοι, αδυνατώντας να καλύψουν εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις τους, τα βάρη δηλαδή της άγριας φοροληστείας, προκειμένου να γεμίζει το ταμείο του αστικού κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων. Μόνο τον Αύγουστο, οι απλήρωτοι ... Περισσότερα
Άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη και Δ. Καλαματιανού
από Η Άλλη Άποψη
Την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑΠαύλου ΠολάκηκαιΔιονύση Καλαματιανούαποφάσισε κατά πλειοψηφία σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.
Κατά του Π. Πολάκη έχει καταθέσει μήνυση ο διοικητής της Τράπεζας της ΕλλάδοςΓ. Στουρνάρας,κατηγορώντας τον για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ ο Δ. Καλαματιανός ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του σχετικά με καταγγελία για αλλοίωση πρακτικών που αφορά στη θητεία του ως γγ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα για την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη, σε σύνολο 280 βουλευτών,υπέρψήφισαν174,κατά 97και9ψήφισαν«παρών».
Για την άρση ασυλίας του Δ. Καλαματιανού σε σύνολο 279 βουλευτών,υπέρψήφισαν231,κατά 39και9 «παρών».
Οιβουλευτές του ΚΚΕψήφισανκατάγια την άρση ασυλίας τουΠ. Πολάκηκαιυπέργια την άρση ασυλίας τουΔ. Καλαματιανού.