Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης με αφορμή την αναπροσαρμογή των συντάξεων για το 2026 και το κλίμα ευφορίας που καλλιεργούσε πριν τρεις βδομάδες για την αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού. Μόλις σε λίγους μήνες αποδείχθηκε πόσο άνθρακας ήταν ο θησαυρός, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο επίσημος πληθωρισμός σε ... Περισσότερα
Άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκη και Δ. Καλαματιανού
από Η Άλλη Άποψη
Την άρση ασυλίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑΠαύλου ΠολάκηκαιΔιονύση Καλαματιανούαποφάσισε κατά πλειοψηφία σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής.
Κατά του Π. Πολάκη έχει καταθέσει μήνυση ο διοικητής της Τράπεζας της ΕλλάδοςΓ. Στουρνάρας,κατηγορώντας τον για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ ο Δ. Καλαματιανός ζήτησε ο ίδιος την άρση της ασυλίας του σχετικά με καταγγελία για αλλοίωση πρακτικών που αφορά στη θητεία του ως γγ του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
Συγκεκριμένα για την άρση ασυλίας του Π. Πολάκη, σε σύνολο 280 βουλευτών,υπέρψήφισαν174,κατά 97και9ψήφισαν«παρών».
Για την άρση ασυλίας του Δ. Καλαματιανού σε σύνολο 279 βουλευτών,υπέρψήφισαν231,κατά 39και9 «παρών».
Οιβουλευτές του ΚΚΕψήφισανκατάγια την άρση ασυλίας τουΠ. Πολάκηκαιυπέργια την άρση ασυλίας τουΔ. Καλαματιανού.