«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους αγωνίζονται για την προστασία της λαϊκής κατοικία
από Η Άλλη Άποψη
Με αυτεπάγγελτη δίωξη απειλεί η κυβέρνηση όσους αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών για την προστασία της λαϊκής κατοικίας.
Σε μια προσπάθεια να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί χωρίς εμπόδια η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι θα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης από 6 ή 3 μήνες κατ΄ ελάχιστο όριο κατά περίπτωση, όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή τους!
Επιπλέον προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλεί με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η τροπολογία στοχεύει στην ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών μέσω της μείωσης των «κόκκινων» δανείων για την αποφυγή μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας στη Βουλή.