Τρίτη, 28 Ιαν, 2020

  • ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των παιδιών από την εποχική γρίπη
  • Ετήσιος χορός των Δασκιωτών Βέροιας
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποσυρθεί το άρθρο για τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης
  • Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης!
  • Για να μην ξεχνάμε!
  • Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας των παιδιών από την εποχική γρίπη1 Ετήσιος χορός των Δασκιωτών Βέροιας2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να αποσυρθεί το άρθρο για τη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης3 Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης!4 Για να μην ξεχνάμε!5 Να ακυρωθεί η ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις βάσεις και να μην κατατεθεί στη Βουλή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αυξάνονται τα κρούσματα ρατσιστικής βίας

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Αυξάνονται τα κρούσματα ρατσιστικής βίας

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία για το 2017 που παρουσιάστηκαν χτες

Την ετήσια έκθεσή του για το 2017 παρουσίασε χτες το δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας. Επισημάνθηκε ότι οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά συνέβαλαν στην ενίσχυση της τοπικής ξενοφοβικής ρητορικής, με ακραίες εκδηλώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, πέρυσι το δίκτυο κατέγραψε, μέσω συνεντεύξεων με τα θύματα, 102 περιστατικά ρατσιστικής βίας, έναντι 95 που ήταν το 2016 με περισσότερα από 120 θύματα. Σε 34 περιστατικά στοχοποιήθηκαν μετανάστες ή πρόσφυγες λόγω εθνικής ή εθνοτικής προέλευσης, θρησκείας ή χρώματος. Σε 37 περιστατικά (έναντι 31 το 2016) στοχοποιήθηκαν περισσότερα του ενός θύματος, ενώ σε 55 περιστατικά η επίθεση τελέστηκε από ομάδα τουλάχιστον δύο ατόμων. Οσον αφορά τα χαρακτηριστικά των περιστατικών, οι 46 καταγραφές αφορούσαν απειλές και εξύβριση και οι 36 σωματικές βλάβες. Σχετικά με τη γεωγραφική διασπορά, τα περισσότερα έγιναν στην Αττική και σε δημόσιους χώρους όπως σε πλατείες ή κοντά σε ξενώνες φιλοξενίας. Κατά δήλωση των θυμάτων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δράστες ήταν Ελληνες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, παρουσιάστηκαν και τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας. Για το 2017 οι αρμόδιες υπηρεσίες κατέγραψαν 184 περιστατικά με καταγγελία για ρατσιστικό κίνητρο, σε 112 επιλήφθηκαν διενεργώντας αστυνομική προανάκριση, ενώ στα υπόλοιπα περιστατικά επιλήφθηκαν, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, για τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων.

Συμπερασματικά, την περασμένη χρονιά ενισχύθηκαν οι επιθέσεις με χαρακτηριστικά βίας από οργανωμένες ομάδες κατά μεταναστών, προσφύγων, αλλά και των υπερασπιστών τους, με το δίκτυο να εκφράζει την ανησυχία του για την ενίσχυση των επιθέσεων από ομάδες που θυμίζουν πρακτικές ομάδων κρούσης.

Έχει διαβαστεί 183 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 7 ως 14 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 90 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά