«Με την αμερικανική κυβέρνηση υπήρξε δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο σημαντικοί σύμμαχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στήριξης των επιχειρήσεων (σ.σ. στη Μέση Ανατολή). Ήταν όμως επίσης σαφές πως ένας αριθμός Ευρωπαίων συμμάχων - ανάμεσά τους και η Ελλάδα - προσέφεραν στήριξη στον ισχυρότερο σύμμαχο, με επιμελητεία, βάσεις και μέσ... Περισσότερα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που δίνουν έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης
από Η Άλλη Άποψη
Σε δήλωσή του οΓΓτηςΚΕτουΚΚΕ,Δημήτρης Κουτσούμπας,για το αγροτικό συλλαλητήριο στην «Agrotica» σημειώνει:
«Στηρίζουμε τους αγώνες και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών για αφορολόγητο πετρέλαιο και γενικότερα για μέτρα μείωσης του κόστους της αγροτικής παραγωγής, για κατώτερες εγγυημένες τιμές στον παραγωγό πάνω από το κόστος παραγωγής ώστε και να μένει καθαρό εισόδημα και οι τιμές των προϊόντων να είναι προσιτές στα λαϊκά νοικοκυριά.
Οι βιοπαλαιστές γεωργοί, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι και αλιείς δίνουν έναν μεγάλο αγώνα επιβίωσης! Το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευθεί εξαιτίας των αυξήσεων σε πετρέλαιο, ρεύμα, λιπάσματα, ζωοτροφές, ενώ εξαναγκάζονται να διαθέτουν τα προϊόντα τους σε βιομηχάνους και μεγαλεμπόρους σε τιμές κάτω του κόστους.
Τα προβλήματα οξύνθηκαν λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου, όμως δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε εισαγόμενα! Είναι ο μόνιμος βραχνάς για τους αγρότες αφού όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά εφαρμόζουν τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ της ΕΕ και έχουν ως προτεραιότητα τα συμφέροντα των ομίλων».