Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Δημοψήφισμα ζήτησε ο Ιερώνυμος, αρνητική η κυβέρνηση. ΚΚΕ: Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

από Η Άλλη Άποψη
Δημοψήφισμα ζήτησε ο Ιερώνυμος, αρνητική η κυβέρνηση. ΚΚΕ: Διαχωρισμός κράτους εκκλησίας

Την εκτίμηση ότι θα μπορούσε να διενεργηθεί δημοψήφισμα σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, το πρωί της Παρασκευής με την κυβέρνηση να δηλώνει αρνητική. 

«Στην Ελλάδα δεν λύνονται τα ζητήματα δικαιωμάτων με δημοψηφίσματα. Ποτέ δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται στις εκλογές, όπου τα κόμματα και τα προγράμματά τους εγκρίνονται ή απορρίπτονται», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης σε συνέντευξή του στον «ΣΚΑΪ 100,3»

Από την πλευρά του το ΚΚΕ αναφέρει ότι προφανώς και διαφωνεί να γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο ζήτημα, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει στον αποπροσανατολισμό, σε μια τεχνητή συζήτηση περί «προοδευτικότητας» και «συντηρητισμού», θα δώσει λαβή σε κάθε ανορθολογική, σκοταδιστική, αντιεπιστημονική προσέγγιση, θα δυναμώσει ομοφοβικές απόψεις και τον κανιβαλισμό απέναντι στους ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ακόμα σημειώνει ότι και μόνο το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόταση αποτελεί πρώτο θέμα σήμερα, αποδεικνύει ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει προχωρήσει ο διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας, όπως πρότεινε το ΚΚΕ και στην τελευταία συνταγματική αναθεώρηση και το απέρριψαν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Και προσθέτει ότι έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη που συνειδητά έχει επιβάλει μια μονοθεματική ατζέντα, πουλώντας «προοδευτικότητα», την ώρα που η αντιλαϊκή πολιτική της προχωράει με ένταση σε όλους τομείς, βάζοντας φυσικά στο στόχαστρο όλους τους εργαζόμενους, όλον τον λαό και τη νεολαία.


Έχει διαβαστεί 732 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 554 επισκέπτες και 0 μέλη.