Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: Ανακοινώθηκαν οι ποινές για τους 10 που καταδικάστηκαν
από Η Άλλη Άποψη
Με τους συγγενείς των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και όλη την κοινωνία να ξεχειλίζουν από οργή για την δικαστική απόφαση που έριξε στα μαλακά ή αθώωσε τους κατηγορούμενους, το Εφετείο ανακοίνωσε σήμερα τις ποινές που επιβλήθηκαν σε όσους χαρακτηρίστηκαν ένοχοι.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 10 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους. Μεταξύ αυτών που αθωώθηκαν είναι η τότε περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, καθώς και τότε δήμαρχοι Μαραθώνα, Ραφήνας και Πεντέλης.
Σήμερα το Τριμελές Εφετείο επέβαλε ποινές φυλάκισης έως και 340 έτη στους 10 καταδικασθέντες. Ωστόσο, εκτιτέα είναι μόνο τα πέντε έτη, αφού δικάστηκαν για πλημμελήματα.
Με βάση την δικαστική απόφαση, θα οδηγηθούν στη φυλακή οι Σωτ. Τερζούδης (τότε αρχηγός Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), Β. Ματθαιόπουλος (υπαρχηγός), Γ. Φωστιέρης (Διοικητής ΕΣΚΕ) και Ι. Καπάκης (τότε ΓΓ Πολιτικης Προστασίας). Για τους υπόλοιπους, επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές.