Τετάρτη, 29 Απρ, 2026

  • Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό
  • ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»
  • Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας
  • Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης
  • Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση
  • Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!
Κινητοποίηση αλληλεγγύης σε αρχαιολόγο που κλήθηκε στο Πειθαρχικό1 ΚΚΕ: «Μίζερη» είναι η πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τον λαό και τον καλεί να πει και «ευχαριστώ» για το «μέρισμα κοροϊδίας»2 Στο Κομνήνιο παρουσιάζει το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας3 Μαθητική έκθεση ζωγραφικής στο φουαγέ της Στέγης4 Η Εργατική Πρωτομαγιά σάλπισμα μάχης ενάντια στον πόλεμο, τη φτώχεια την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την καπιταλιστική εκμετάλλευση5 Η «αναρμόδια» ΕΕ για τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα πρωτοστατεί σε μηχανισμό προπληρωμής πολεμικών αποζημιώσεων της Ουκρανίας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πάντα αντιλαϊκό

Πάντα αντιλαϊκό

«Επιτελικό» ή «αποκεντρωμένο» κράτος; Τεχνοκράτες υπουργοί ή εκλεγμένοι βουλευτές; Αυτά τα κάλπικα διλήμματα κυριαρχούν στην αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών, στη σκιά της συγκάλυψης των σκανδάλων για να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός ένοχος: Το κράτος του κεφαλαίου, που κάθε λειτουργία του υπηρετεί την πολιτική του κέρδους, με ... Περισσότερα

Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις

από Η Άλλη Άποψη
Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις

Πρόκειται για απόφαση της «Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Δημοσίας Ασφάλειας Ημαθίας» και αφορά την «τύχη» του αγωνιστή της αντίστασης, με πολλά χρόνια φυλακή στην «πλάτη» του Ιωάννη Πέτσα (το αρχείο του βρίσκεται στα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας) κατά τη διάρκειας της 7χρονης Δικτατορίας. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Εν Βεροία σήμερον την 5ην του μηνός Απριλίου του έτους 1969 ημέραν εβδομάδος Σάββατον και ώραν 9.00 η Πρωτοβάθμιος Επιτροπή Δημοσίας Ασφαλείας Ημαθίας, συσταθείσα δυνάμει του από 19 / 21 Απριλίου 1924 Ν.Δ «περί συστάσεων εν εκάστω Νομώ Επιτροπών επί της Δημοσίας Ασφαλείας», ως ετροποποίηθη δια του Α.Ν 165/1967 και ως ούτος ετροποποιήθη και συνεπληρώθη δια του Νομεθετικού Δ/τος 11/68 και αποτελούμένη εκ των….συνελθούσα εν τω Νομαρχιακώ Καταστήματι ίνα  αποφασίση επί εγγράφου προτάσεως της Δ/σεως Χωροφυλακής Βεροίας , περί της παρατάσεως εκτοπίσεως  επί εν (1) εισέτι έτος ως επικινδύνων εις την Δημοσίαν Τάξιν και Ασφάλειαν των συλληφθέντων μετά την Επανάστασιν της 21ης Απριλίου 1967 και τελούντων ήδη εν εκτοπίσει εις τας νήσουν Λέρον, Αλικαρνασσόν και Στρατόπεδον Σκάλας Ωρωπού των κατωτέρω ονομαστικώς αναφερομένων και λαβούσαν υπ’ όψιν την εισήγησιν του εκ των μελών του Διοικητού Διοικήσεως Χωροφυλακής Βεροίας καθ’ ην ούτοι χαρακτηρισμένοι όντες ως κομμουνισταί και αποτελούντες συνειδητά στελέχη του ΚΚΕ, πέραν του ότι εδικαιολόγησαν την αρχικήν των εκτόπισιν δια τους αναφαιρομένους εις την παλαιοτέραν του δράσιν  των λόγους διαρκούσης ταύτης εξηκολούθησαν εμμόνοντες ακάμπτως εις τας ανατρεπτικά δοξασίας εκείνας , αίτινες βασίμως δικαιολογούν τα κρίσιν πε΄ρι της επικινδυνότητος αυτών εις την Δημοσίαν Τάξιν και Ασφαλείαν.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Αποφαίνεται ομοφώνος υπέρ της παρατάσεων εκτοπίσεως τούτων ως λίαν επικινδύνων εις την Δημοσίαν Τάξιν και Ασφαλείαν επί 1 (ενός) έτους από της επομένης λήξεως της δια της υπ. Αριθμ. 1/1968 ομοίας ΕΔΑΝ Ημαθίας ενιαυσίου εκτοπίσεως των εις τας Νήσους Λέρον,  Αλλικαρνασόν και Στρατόπεδον Σκάλας Ωρωπού.

Εις Νήσον Λέρον (Παρθενίου Λερου)

Πέτσας Ιωάννης του Κωνσταντίνου από 21/4/1969..»

Έχει διαβαστεί 783 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 342 επισκέπτες και 0 μέλη.