Σάββατο, 23 Οκτ, 2021

  • Με την προβιά...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
Με την προβιά...1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/102 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20214 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "5 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εστίες διασποράς

Εστίες διασποράς

Πάνω από 1.000 τμήματα συγχωνεύονται πανελλαδικά αυτές τις μέρες, προκαλώντας τις οργισμένες αντιδράσεις γονέων και μαθητών, αφού εκτός από το «γης Μαδιάμ» που συνεπάγονται τα 27 και 28 παιδιά στην τάξη, ο συγχρωτισμός γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος για τη διάδοση της πανδημίας, στη φάση της νέας έξαρσης. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η απου... Περισσότερα

Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική μοναδικός υπεύθυνος για την μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές

από Η Άλλη Άποψη
Η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική μοναδικός υπεύθυνος για την μεγάλη καταστροφή από τις πυρκαγιές

Ανυπολόγιστες καταστροφές αφήνει πίσω η πυρκαγιά που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες στην Βαρυμπόμπη, Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Αφίδνες και συνεχίζει να μαίνεται σε πολλές περιοχές της Αττικής. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και  στις γύρω περιοχές με αποτέλεσμα να αυτές να εκκενωθούν. Εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους έχουν καεί και δεκάδες σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς από τις φλόγες. Παρόμοιες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως στη Βόρεια Ευβοίας που η φωτιά κατέκαψε τα πάντα για να σταματήσει στη θάλασσα, στην Ηλεία, τη Μεσσηνία και την Φωκίδα αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Μόνος υπεύθυνος για την καταστροφή που συντελείται δεν είναι άλλος από την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική που έχει εγκαταλείψει κάθε πολιτική πυροπροστασίας. Είναι η ίδια αυτή πολιτική που κάθε χρόνο το φθινόπωρο οδηγεί σε πλημμύρες ολόκληρες περιοχές γιατί δεν υπάρχουν αντιπλημμυρικά έργα, το χειμώνα με τις πρώτες χιονοπτώσεις σε κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης και κλείσιμο ακόμα και της εθνικής οδού και το καλοκαίρι σε καταστροφικές πυρκαγιές που στο παρελθόν έχουν οδηγήσει ακόμα και στο θάνατο πολλών ανθρώπων.

Μπροστά στην τωρινή καταστροφή, η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά προσπαθεί να μεταθέσει από πάνω της της εγκληματικές της ευθύνες κάνοντας λόγο για μια ακόμα φορά για τα ολέθρια αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής και ταυτόχρονα επιδίδεται σε μια  εξοργιστική προπαγάνδα εξωραϊσμού της δικής της στάσης φτάνοντας στο σημείο να πανηγυρίζει για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ξέσπασμα των πυρκαγιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για ακραίες συνθήκες, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδης τα απέδωσε όλα στις ακραίες συνθήκες κάνοντας λόγο για σχέδια αντιμετώπισης των πυρκαγιών προσαρμοσμένα στην κλιματική αλλαγή, ενώ με μια τοποθέτηση που διαψεύδεται από τις ίδιες τις εξελίξεις δήλωσε: «Θέλω να τονίσω ότι αυτές οι πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν μας βρίσκουν απροετοίμαστους» και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες του κράτους ήταν παρούσες για την προστασία των πολιτών με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης, επισημαίνοντας ότι η εκκένωση των περιοχών έγινε με υποδειγματικό τρόπο.

Πανηγυρίζει δηλαδή η κυβέρνηση διότι ‘κατάφερε’ να μην καεί κάποιος άνθρωπος ζωντανός από τις φλόγες, την ώρα που για ένα ακόμα καλοκαίρι μια ανυπολόγιστη οικολογική και περιβαλλοντική καταστροφή έχει συμβεί με χιλιάδες στρέμματα καμένου δάσους πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή, το κυριότερο μέσο προστασίας των κατοίκων των  πληγεισών περιοχών που είχε να επιδείξει η κυβέρνηση είναι τα γνωστά και καθιερωμένα μηνύματα της πολιτικής προστασίας πάνω στα οποία στηρίχτηκαν οι κατά τα άλλα επιτυχημένες εκκενώσεις της κυβέρνησης στις πληγείσες περιοχές. Με τα ίδια μηνύματα η πολιτική προστασία συνέστησε στους κατοίκους του υπόλοιπου λεκανοπεδίου να κλειδαμπαρωθούν σπίτι τους για να αποφύγουν την τοξική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε. Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ, αφού δημιούργησε με την αντιλαϊκή της πολιτική όλους εκείνους τους όρους που οδήγησαν στην καταστροφή, τώρα ποντάρει στην ατομική ευθύνη των κατοίκων να προστατευτούν από τις συνέπειες των πυρκαγιών. Από την άλλη, θα ήταν ιδιαίτερα αστεία, αν δεν ήταν τόσο εξοργιστική η απόδοση των αιτιών των πυρκαγιών στην κλιματική αλλαγή, στις ακραίες συνθήκες και στον καύσωνα. Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξερά και οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση των πυρκαγιών, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για ακραίες συνθήκες που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν. Η απόδοση των αιτιών στην κλιματική αλλαγή και τις ακραίες συνθήκες είναι το χαλί κάτω από το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των πληγεισών περιοχών καταδικάζοντας και αντιπαλεύοντας ταυτόχρονα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που είναι ο πραγματικός υπεύθυνος για την νέα μεγάλη καταστροφή που συντελείται. 

Κ.Ο Ημαθίας

 

 


Έχει διαβαστεί 408 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΔΒΔ 0-1 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 177 επισκέπτες και 0 μέλη.