Δευτέρα, 11 Μαΐ, 2026

  • Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο
  • Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας
  • ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού
  • Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα
  • Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα
Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα στο Κομνήνιο1 Κυβερνητική σύσκεψη με φόντο την ένταση της επίθεσης στους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους2 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για την ένταξη των ΑΕΙ στην πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας μέσω της πολεμικής έρευνας3 ΚΚΕ: Αντί να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το ουκρανικό ναυτικό drone, η κυβέρνηση επιδίδεται σε έναν συνδυασμό κυνισμού και επικίνδυνου εφησυχασμού4 Μία ξεχωριστή εκδήλωση στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη από τις εκδόσεις Ατεχνως για το έργο του Αλέκου Χατζηκώστα5 Η ΔΑΣ στην ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΔΑΚΕ, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πτυχία με αξία, όχι με τιμή .Το Αρθρο 16 να μην αναθεωρηθεί!

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Με αυτό τον τίτλο πρόσφατα- και πριν τις φοιτητικές εκλογές- 96 φοιτητικοί σύλλογοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος για την ουσιαστική απελευθέρωση της δυνατότητας δημιουργίας ιδιωτικών ΑΕΙ.Από την αρχή να τονίσουμε τα εξής: Αυτό που είναι πραγματ... Περισσότερα

Η κυβέρνηση κρατά κλειστούς τους δρόμους και ταλαιπωρεί τον λαό καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

από Η Άλλη Άποψη
Η κυβέρνηση κρατά κλειστούς τους δρόμους και ταλαιπωρεί τον λαό καταγγέλλει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) καταγγέλλει την κυβέρνηση για  «τη συνειδητή επιχείρηση ταλαιπωρίας του λαού και συκοφάντησης του αγώνα μας. Με εντολή του Μαξίμου, η Αστυνομία κλείνει τους εθνικούς δρόμους χωρίς λόγο, μετατρέποντας τον ταξιδιώτη σε "όμηρο" και τον αγρότη σε "εχθρό"».

Συνεχίζοντας, η ΠΕΜ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Την ίδια τακτική ακολούθησε και σήμερα στην μεγάλη κινητοποίηση του Μπλόκου Νίκαιας, με την συμμετοχή του μπλόκου Ε – 65 Καρδίτσας και του Λόγγου Τρικάλων, στα Τέμπη, παρά την διαβεβαίωση και απόφαση του Μπλόκου να επιτρέψει την διέλευση των ΙΧ και Λεωφορείων από την ΠΑΘΕ. Όχι μόνο δεν συνέβη αυτό αλλά παρέκαμψε την κυκλοφορία μέσω Κατερίνης - Ελασσόνας σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων. Ενώ στην κοιλάδα των Τεμπών το μπλόκο Πυργετού είχε τρακτέρ στον δρόμο συμμετέχοντας στην κινητοποίηση αλλά επιτρέποντας την διέλευση των ΙΧ, η αστυνομία με άνωθεν εντολή έκανε παράκαμψη χιλιομέτρων στην Ραψάνη μέσα από χωματόδρομο.

Είναι πρόκληση να βάζουν τους οδηγούς να πληρώνουν κανονικά διόδια και λίγα μέτρα μετά να τους πετάνε έξω στον παράδρομο (όπως π.χ. συμβαίνει στην Τραγάνα)! Η κυβέρνηση διασφαλίζει τα κέρδη των εταιρειών διοδίων, ενώ την ίδια στιγμή στέλνει τον κόσμο σε παρακάμψεις δεκάδων χιλιομέτρων.

Ενώ τις προηγούμενες ημέρες εμείς οι αγρότες δείξαμε την αλληλεγγύη μας ανοίγοντας τις μπάρες των διοδίων, η κυβέρνηση απαντά με αποκλεισμούς δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα μπλόκα μας για να κινητοποιήσει τον κοινωνικό “αυτοματισμό”.

Υπάρχει λύση και η κυβέρνηση την αγνοεί: Μέσω της Αστυνομίας θα μπορούσε, σε συνεννόηση με τις επιτροπές των μπλόκων, να εξασφαλίζει την ασφαλή διέλευση των οχημάτων μέσα από τα σημεία της διαμαρτυρίας.

  • Αντί όμως για συνεννόηση, η κυβέρνηση επιλέγει τον αυταρχισμό.

  • Αντί για ασφάλεια, επιλέγει να ταλαιπωρεί τους οδηγούς σε όσο πιο δύσκολες διαδρομές για να στρέψει την κοινωνία εναντίον μας.

Απαιτούμε:

  1. Να σταματήσει η είσπραξη διοδίων σε όλο το δίκτυο. Δεν θα πληρώνει ο λαός τον εργολάβο για δρόμους που η κυβέρνηση κλείνει με το έτσι θέλω.

  2. Να σταματήσουν οι εκτροπές που στόχο έχουν μόνο τον κοινωνικό αυτοματισμό.

  3. Η κυβέρνηση και η αστυνομία να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα τις επόμενες ημέρες ώστε να διεξαχθεί ομαλά η κυκλοφορία του λαού μέσα από το εθνικό δίκτυο.

Απορρίπτουμε τον κυβερνητικό εμπαιγμό. Η κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα καθαρά επικοινωνιακά, επικαλούμενη έναν προσχηματικό διάλογο. Ισχυρίζεται ψευδώς ότι μας ικανοποίησε αιτήματα, όμως οι υποσχέσεις της απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα και τις ανάγκες μας. Παράλληλα, επιχειρεί να σπιλώσει τον αγώνα μας, πετώντας λάσπη σε όποιον δεν υποκύπτει στους σχεδιασμούς της. Απαιτούμε την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής μας τώρα, για να μείνουμε στα χωράφια μας και να έχει ο λαός φθηνά τρόφιμα.

Η επιβίωση της υπαίθρου απαιτεί λύσεις, όχι επικοινωνιακά τερτίπια.

Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και αφορά όλο τον λαό.

Η κυβέρνηση κλείνει τους δρόμους – τα μπλόκα ανοίγουν τον δρόμο για την επιβίωση».


Έχει διαβαστεί 471 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 498 επισκέπτες και 0 μέλη.