Δευτέρα, 18 Οκτ, 2021

  • Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"
  • Πόσο "καλά" τα πάμε;
  • Αύριο Δευτέρα 18/10 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Δέλλα στη Βέροια
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/10
  • Σκοτεινές πλευρές του φετινού νόμπελ ειρήνης
  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα για την 109η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό
Σήμερα παρουσιάζεται στη Βέροια το βιβλίο του Θανάση Δέλλα "Στη φωλιά της λύκαινας"1 Πόσο "καλά" τα πάμε;2 Αύριο Δευτέρα 18/10 η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θανάση Δέλλα στη Βέροια3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 17/104 Σκοτεινές πλευρές του φετινού νόμπελ ειρήνης5 Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα για την 109η επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ψέματα με πολύ κοντά ποδάρια...

Τώρα που η κυβέρνηση υπέγραψε μια νέα κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, με 5ετή διάρκεια και ακόμα πιο επικίνδυνες προβλέψεις από την προηγούμενη, τώρα που τα προπαγανδιστικά «μηχανάκια» παίρνουν πάλι μπρος για τα «οφέλη» που έχει να περιμένει τάχα ο λαός από την εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ τα οποία βάζουν τον λ... Περισσότερα

ΕΔΥΕΘ :Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία για την 76η επέτειο της πυρηνικής τραγωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

από Η Άλλη Άποψη
ΕΔΥΕΘ :Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία για την 76η επέτειο της πυρηνικής τραγωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,

ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική   συμμετοχή στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο,

Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 7:30 μ.μ. και πορεία στο Προξενείο των ΗΠΑ

Εβδομήντα έξι χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου Γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, στις 6 και 9 Αυγούστου 1945. Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις. Πραγματικοί στόχοι οι λαοί, η Σοβιετική Ένωση, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους με ψέματα για δήθεν «στρατιωτική αναγκαιότητα» των πληγμάτων, ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε ουσιαστικά τελειώσει!

Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών, για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς στο έδαφος της νέας ακόμη πιο βαθιάς οικονομικής κρίσης. Η τεράστια συγκέντρωση δύναμης πυρός και στρατού στα σύνορα με τη Ρωσία και οι συνεχείς γιγαντιαίες ασκήσεις – πραγματικές πρόβες πολέμου προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους. Σε αυτό το διεθνές περιβάλλον εξελίσσεται ο ανταγωνισμός των αστικών τάξεων Ελλάδας και η Τουρκίας για τα συμφέροντα των οικονομικών ομίλων της κάθε χώρας. Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα, πληθαίνουν οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, «γκριζάρουν» το Αιγαίο. Ο κίνδυνος θερμού επεισοδίου είναι υπαρκτός, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου καλλιεργούν τον εφησυχασμό. Βάζουν πάνω από όλα τη συνοχή του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Βήμα - βήμα στρώνεται το έδαφος για το συμβιβασμό, την οδυνηρή λύση της συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών πόρων και της έκπτωσης στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας..

Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, τον Ιούνιο του 2021, ήρθε να επικυρώσει όλες τις προηγούμενες, επικίνδυνες αποφάσεις της λυκοσυμμαχίας. Μέσα από τη στρατηγική «ΝΑΤΟ 2030» και το δόγμα για το «Παγκόσμιο ΝΑΤΟ» επεκτείνεται ακόμη περισσότερο η επιχειρησιακή του ικανότητα, ώστε να παρεμβαίνει οπουδήποτε στην υδρόγειο όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα και οι επενδύσεις των ευρωατλαντικών μονοπωλίων. Επιστρατεύονται παλιά και νέα προσχήματα, όπως ο κυβερνοπόλεμος, η κλιματική αλλαγή, οι ασύμμετρες απειλές κ.α., προκειμένου να δρομολογηθούν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις κατά των λαών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει και εντείνει την αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Φορτώνει τα σπασμένα της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, και των λαϊκών στρωμάτων. Ο Νόμος – τερατούργημα για δουλειά από ήλιο σε ήλιο, είναι κομμένος και ραμμένος στις ανάγκες του κεφαλαίου και των κατευθύνσεων της ΕΕ. Στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση είναι τα νέα νομοσχέδια παράδοσης της επικουρικής ασφάλισης στο χρηματιστηριακό τζόγο και εναρμόνισης της εκπαίδευσης με τις επιδιώξεις των μονοπωλίων.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων και με μοναδικό στόχο τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» του ελληνικού κεφαλαίου, παίζει με τη φωτιά, αναλαμβάνει επιθετικές πρωτοβουλίες για λογαριασμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Προετοιμάζει την ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις. Σπέρνει νέες βάσεις και υποδομές σε πάνω από 20 σημεία σε όλη τη χώρα. Πληθαίνουν οι ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις, όπως η «Defender Europe 21», «Sea Breeze» κ.α. Όλη η χώρα μπαίνει στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποθήκευσης πυρηνικών στον Άραξο ή σε άλλο σημείο της χώρας. Αναλαμβάνει για λογαριασμό του ΝΑΤΟ την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βορ. Μακεδονίας, της Αλβανίας, του Μαυροβουνίου. Συνάπτει Συμφωνίες Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής με τα ΗΑΕ, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία. Στέλνει συστοιχίες πυραύλων «ΠΑΤΡΙΟΤ» και υψηλά εξειδικευμένο στρατιωτικό προσωπικού στη Σαουδική Αραβία, σχεδιάζει την αποστολή δυνάμεων στην Αφρική σε συνέχεια της συμμετοχής της χώρας μας σε δεκάδες δήθεν «ειρηνευτικές» ιμπεριαλιστικές αποστολές  στο εξωτερικό. Συνεχίζει να δαπανά τεράστια ποσά για τους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Η Ελλάδα καταλαμβάνει πλέον την πρώτη θέση στο ΝΑΤΟ στις στρατιωτικές δαπάνες, φτάνοντας το υπέρογκο ποσοστό που ξεπερνά το 3,82% του ΑΕΠ, δηλαδή πάνω από 6,6 δις ευρώ το χρόνο! Οι εξοπλισμοί αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας μας, αλλά ενισχύσουν την επιθετική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Συνεχίζεται η πολιτική αναβάθμισης της επικίνδυνης στρατηγικής συνεργασίας της χώρας μας με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, την ίδια ώρα που σφαγιάζει καθημερινά τον παλαιστινιακό λαό και απειλεί το Ιράν σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.

Το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο NRDC-GR στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού της Θεσσαλονίκης αναβαθμίστηκε ως αρχηγείο χημικού και ηλεκτρονικού πολέμου, στο οποίο προβλέπεται η δυνατότητα αποθήκευσης όπλων μαζικής καταστροφής - χημικών, βιολογικών και πυρηνικών. Τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας γίνονται ορμητήρια ενάντια σε άλλους λαούς.

Οι εξελίξεις αποτελούν σήμα κινδύνου για τον ελληνικό λαό.

Απαιτούν ετοιμότητα και επαγρύπνηση, συσπείρωση και νέων δυνάμεων στο ο

λαϊκό κίνημα, ενεργό συμμετοχή στην οργάνωση της πάλης.

Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσουμε αποφασιστικά την πάλη για:

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις - Nα κλείσει η βάση της Σούδας - Nα κλείσουν οι βάσεις του θανάτου - Nα μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.

Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Άραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.

Να κλείσει το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο NRDC-GR στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού της Θεσσαλονίκης.

Καμία συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό και σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.

Όχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και τη διάταξη των ενόπλων δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στο στρατό ξηράς.

Καμιά αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.

Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

 

Γραφείο Τύπου της ΕΔΥΕΘ

30 Ιούλη 2021

Έχει διαβαστεί 336 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΒΔ 0 μποφόρ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 461 επισκέπτες και 1 μέλος.