Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • 128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους
  • ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα
  • Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία
  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
128 κενά μετά και τη Β΄ φάση προσλήψεων . 80 παιδιά στην Παράλληλη Στήριξη εξακολουθούν να περιμένουν τον εκπαιδευτικό τους1 ΕΕΔΥΕ: Ο Μάρκο Ρούμπιο είναι ανεπιθύμητος! Όλοι στη συγκέντρωση την Τρίτη στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα2 Nations League: «Γλυκόπικρη» γεύση άφησε η ισοπαλία της Εθνικής με την Ολλανδία3 Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει4 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ5 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Φόρα παρτίδα

Φόρα παρτίδα

Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα

ΕΕΔΥΕ: Επικίνδυνη η απόφαση αποστολής τεθωρακισμένων στην Ουκρανία

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΕΔΥΕ: Επικίνδυνη η απόφαση αποστολής τεθωρακισμένων στην Ουκρανία
Τη νέα «επιθετική και επικίνδυνη» απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ να αποστείλει τεθωρακισμένα οχήματα στην Ουκρανία, στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται εδώ και τρεις μήνες, καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).


Οπως αναφέρει η Επιτροπή, «η ανακοίνωση της αποστολής τεθωρακισμένων οχημάτων από τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς, παράλληλα με την ελληνογερμανική συμφωνία αντικατάστασής τους, έρχεται να "κουμπώσει" με τις πολλαπλές αποστολές πολεμικού υλικού στην Ουκρανία το προηγούμενο διάστημα, τις συζητήσεις για την προετοιμασία αποστολής τμήματος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Βουλγαρία στο πλαίσιο της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ. Φανερώνει τη γενικότερη πολεμική προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και τον επικίνδυνο ρόλο που αναλαμβάνει η Ελλάδα, με ευθύνη της κυβέρνησης. Αποκαλύπτεται η ακόμη στενότερη πρόσδεση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, σε βάρος της άμυνας της χώρας μας.

Η απόφαση αυτή αποτελεί κρίκο στην αλυσίδα της ολοένα μεγαλύτερης ελληνικής εμπλοκής στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που προοιωνίζεται ακόμη πιο μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Η κατάληψη των ελληνόκτητων πλοίων από το Ιράν, οι διαρκείς προειδοποιήσεις της ρωσικής ηγεσίας ξεμπροστιάζουν την κάλπικη και αποπροσανατολιστική επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού ότι η βαθύτερη εμπλοκή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς αποτελεί δήθεν παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας, ότι τάχα δρα αποτρεπτικά στην τουρκική επιθετικότητα».

Και τονίζει: «Η στάση "Πόντιου Πιλάτου" από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ απέναντι στις κλιμακούμενες διεκδικήσεις της Τουρκίας, τα καλέσματα για να τα βρουν μεταξύ τους Ελλάδα και Τουρκία, κάνοντας, μάλιστα, λόγο για διαφωνίες ως προς τα θαλάσσια σύνορα, φανερώνουν πως μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η διατήρηση της συνοχής της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, σε βάρος των συμφερόντων του ελληνικού, του τουρκικού και των άλλων λαών της περιοχής. Στρώνεται το έδαφος για επώδυνους συμβιβασμούς με το βλέμμα στραμμένο στη συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου υπό ευρωατλαντική εποπτεία.

Ο ελληνικός λαός να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στη χυδαία ευρωατλαντική προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων! Απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

Είναι ανάγκη να δυναμώσει αποφασιστικά η λαϊκή πάλη ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν. Να μη σταλούν κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό εκτός συνόρων, κατά άλλων λαών. Να επιστρέψουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από αποστολές στο εξωτερικό».

Έχει διαβαστεί 1044 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 2496 επισκέπτες και 0 μέλη.