Με την απόγνωση να ξεχειλίζει στα χωριά, οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι ξεκίνησαν να βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους και την ερχόμενη Κυριακή στήνουν τα πρώτα μπλόκα. Κλιμακώνουν τον αγώνα και διεκδικούν το αυτονόητο: Να παράγουν για να ζουν στον τόπο τους, να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα.Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και πρέπει να στηρ... Περισσότερα
«Εκδήλωση συμπαράστασης» με τις σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ...
από Η Άλλη Άποψη
Μέσω Facebook διακινείται κάλεσμα για συγκέντρωση σήμερα Τρίτη στο Σύνταγμα, υποτίθεται «συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό». Το κάλεσμα διακινείται από λογαριασμούς που τα προηγούμενα χρόνια διακινούσαν καλέσματα για τις αντιδραστικές συγκεντρώσεις με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές αναμένεται να μιλήσουν Ουκρανοί βουλευτές, ο πρόεδρος του «Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών», ο Απόστολος Δοξιάδης, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος κ.ά. Παρουσιάζεται μάλιστα ως «πρωτοβουλία ανεξάρτητων πολιτών», που τάχα καλεί σε διαδήλωση «για την ελευθερία και τη δημοκρατία», ενώ είναι σαφής η τοποθέτηση των διοργανωτών και όσων το διακινούν υπέρ της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της ελληνικής εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και το πρωί της Κυριακής στο Σύνταγμα, με τους συγκεντρωμένους να κρατούν σημαίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να «ευχαριστούν» την κυβέρνηση της ΝΔ για την «υποστήριξη» που παρέχει στην Ουκρανία, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η αποστολή του «C-130» με το πολεμικό υλικό. Εκεί μίλησαν εκπρόσωπος της ουκρανικής πρεσβείας, ένας ιερωμένος που αυτοσυστήθηκε ως Μητροπολίτης Μαριουπόλεως κ.ά.