Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια1 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου2 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη3 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση4 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή5 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Εχουν ψηφίσει μαζί το 50% του νομοθετικού έργου από τον Ιούνη μέχρι σήμερα!

από Η Άλλη Άποψη
Εχουν ψηφίσει μαζί το 50% του νομοθετικού έργου από τον Ιούνη μέχρι σήμερα!

Στα 381 άρθρα των 14 νομοσχεδίων που κατέθεσε στην παρούσα Βουλή η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε τα 178 (47%) και το ΠΑΣΟΚ τα 185 (49%)

Για νέο ρεκόρ ψήφισης από κοινού αντιλαϊκών νόμων πάνε ολοταχώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ! Σε μόλις 4 και κάτι μήνες, από τις εκλογές του Ιούνη μέχρι και σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 47% του νομοθετικού έργου της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 49%... Κι αν σκεφτεί κανείς ότι στην προηγούμενη θητεία της κυβέρνησης της ΝΔ (2019 - 2023) ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ψηφίσει το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70%, τότε είναι σίγουρο ότι πάνε για μια νέα αντιλαϊκή επίδοση μέχρι το 2027.


Τα στοιχεία αυτά παρουσιάστηκαν χτες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου από τον υπουργό Επικρατείας, Στ. Παπασταύρου. Συγκεκριμένα, όπως είπε:

- Από τα 14 νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή από την παρούσα κυβέρνηση, τα 8 υπερψηφίστηκαν και από άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, πλην της ΝΔ. Ειδικά το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των εκλογέων εξωτερικού υπερψηφίστηκε από 208 βουλευτές 4 κοινοβουλευτικών ομάδων.

- Από τα 381 άρθρα συνολικά των 14 ψηφισθέντων νομοσχεδίων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υπερψηφίσει τα 178 (47%) και το ΠΑΣΟΚ τα 185 (49%), κάτι που «αποδεικνύει ότι, όταν ακολουθούμε την καλή νομοθέτηση, δημιουργούμε συνθήκες ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής νομιμοποίησης».

Με αυτές τις «πλάτες», λοιπόν, ο Μητσοτάκης είπε χτες στο υπουργικό συμβούλιο ότι προέχει «η ανάγκη να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα», με πρόγραμμα που «απλώνεται έως το 2027», «με χειροπιαστό έργο» και «δουλειά την οποία έχουμε μπροστά μας», όπως επισήμανε στα στελέχη του, στη φούρια τους να περάσουν τις επόμενες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το κεφάλαιο στις νέες συνθήκες. Αλλωστε, «αν κάποιοι έχουν αμφιβολία για τη μεταρρυθμιστική ορμή της κυβέρνησης, αρκεί να διατρέξουν τα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε και θα εγκρίνουμε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο», ανέφερε ο Μητσοτάκης στην έναρξη της διαδικασίας, τονίζοντας ότι «αποτελούν εκφάνσεις του πολυδύναμου εκσυγχρονισμού, ο οποίος παραμένει η πυξίδα μας», και διαβεβαιώνοντας - αργότερα στον ΑΝΤ1 - ότι «η μεταρρυθμιστική ορμή της κυβέρνησης όχι απλά δεν έχει μειωθεί, αντίθετα θα σας έλεγα ότι έχει ενταθεί». Ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε ακόμα ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλους τους νέους περιφερειάρχες και δημάρχους, όπως το έκανε εξάλλου τέσσερα χρόνια τώρα». «Ακριβώς η ίδια πολιτική, απαρέγκλιτα, θα συνεχιστεί και τώρα», είπε.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι σχετικές διαβεβαιώσεις έλαβε ήδη από προχτές, όταν σε συνάντησή τους στο Μαξίμου, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δ. Κουρέτας, του παρουσιάστηκε ως «μετριοπαθής τεχνοκράτης». Επιπλέον, σε δηλώσεις του ο εκλεγμένος με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ δήμαρχος Αθηναίων, Χ. Δούκας, προετοίμασε για ακόμα μεγαλύτερη αστυνομοκρατία και παρακολουθήσεις στην πρωτεύουσα στο όνομα της ασφάλειας, με συνέχιση της καταστολής σε βάρος διαδηλωτών. Τοποθετήσεις που έκαναν τον Μητσοτάκη χτες βράδυ στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 να λέει για τον Δούκα ότι τον άκουσε «μετρημένο» και να επαυξάνει ότι «κάμερες θα μπουν στην Αθήνα, το μετρό στα Εξάρχεια θα γίνει» και «μπορούμε να συνεργαστούμε με τον νέο δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να έχουμε την προστιθέμενη αξία που ο δήμαρχος μπορεί να προσφέρει σε αυτήν την προσπάθεια».

Έχει διαβαστεί 541 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 635 επισκέπτες και 0 μέλη.