Τρίτη, 17 Σεπ, 2019

  • ΕΛΜΕ Ημαθίας : ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  • Επαφές Φρόσως Καρασαρλίδου για τη λειτουργία των σχολείων
  • Ερώτηση του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τον απαρχαιωμένο στόλο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ημαθία
  • Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο κυβερνητικό Πολυνομοσχέδιο
  • ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
  • Το ασανσέρ της "Ελιάς"
ΕΛΜΕ Ημαθίας : ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ1 Επαφές Φρόσως Καρασαρλίδου για τη λειτουργία των σχολείων2 Ερώτηση του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τον απαρχαιωμένο στόλο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ημαθία3 Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο κυβερνητικό Πολυνομοσχέδιο4 ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ5 Το ασανσέρ της "Ελιάς"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ»:Φακέλωμα στη λαϊκή κατανάλωση για μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ»:Φακέλωμα στη λαϊκή κατανάλωση για μεγαλύτερη φοροαφαίμαξη

Φοροθηλιές στο λαϊκό εισόδημα συνεχίζει να στήνει η συγκυβέρνηση στο πλαίσιο διαμόρφωσης του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, όπου θα «φακελώνουν» ακόμη και τις δαπάνες των νοικοκυριών που αφορούν την εξόφληση των λογαριασμών για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τραπεζικά δάνεια κ.ά. Τα όποια «ευρήματα» θα αξιοποιηθούν στη συνέχεια για το μεγαλύτερο ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, με την εφαρμογή των λεγόμενων «αντικειμενικών κριτηρίων», τα οποία προσδιορίζουν με βάση τις δαπάνες διαβίωσης.

Η πρακτική αυτή που ξεκίνησε από το 2013 συνεχίζεται και φέτος με την έκδοση νέας υπουργικής απόφασης. Ειδικότερα, οι πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά), τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, ιδιωτικές κλινικές και εκπαιδευτήρια υποχρεώνονται να αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομιών τα ηλεκτρονικά αρχεία με τις δαπάνες για τον καθένα πελάτη τους, ενώ η προθεσμία υποβολής των στοιχείων για το έτος 2013, ορίστηκε η 28 Φλεβάρη. Τα μέτρο εφαρμόζεται με πρόσχημα τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, λες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μεγαλομέτοχοί τους και τα κάθε είδους τρωκτικά θα έπεφταν στο «δόκανο» της Εφορίας, από τους λογαριασμούς του ...νερού ή από τις τραπεζικές καταθέσεις, που έτσι κι αλλιώς έχουν το ελεύθερο να διακινούνται στις τράπεζες της Ελβετίας και άλλους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει:

Τα πιστωτικά ιδρύματα διαβιβάζουν στοιχεία όπως το ύψος των αναλήψεων, ακόμη και για αμελητέα ποσά, από τραπεζικούς λογαριασμούς, τα ποσά των τόκων, την αξία των συναλλαγών που διενεργήθηκαν μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Πρόσθετα στοιχεία ζητούνται για ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι στη διάρκεια του 2013 εμφάνισαν συνολική κίνηση χρεώσεων και πιστώσεων πάνω από 200.000 ευρώ και για τις κάθε είδους εταιρείες για ποσά πάνω από 300.000 ευρώ.

Πρώην ΔΕΚΟ και άλλοι πάροχοι διαβιβάζουν το ύψος της δαπάνης για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, μαζί με το ΑΦΜ του πελάτη τους. Ειδικά για τις εταιρείες ύδρευσης προβλέπεται η αποστολή των στοιχείων για καταναλώσεις πάνω από 1.000 ευρώ το χρόνο.

Ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης (με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες) διαβιβάζουν ηλεκτρονική κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές (μεταφορά μαθητών, διατροφή κ.λπ.).

Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν το περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου που προβλέπεται για την κατηγορία.

Τα νοσοκομεία διαβιβάζουν τα στοιχεία, το ΑΦΜ γιατρών και παραστατικά για την κάθε ιατρική πράξη.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών μπορεί να διατηρήσει τα στοιχεία (για επεξεργασία και διενέργεια διασταυρώσεων) μέχρι και 6 χρόνια.

 

Έχει διαβαστεί 311 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 280 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά