Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
ΕΛΛΑΔΑ και ΓΑΛΛΙΑ: Υπογράφτηκε η συμφωνία για αγορά 3+1 φρεγατών με δέσμευση για κοινές επεμβάσεις
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Υπέγραψαν τη συμφωνία για την αγορά 3+1 φρεγατών οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας σήμερα το πρωί στο Παρίσι παρουσία του προέδρου της ΓαλλίαςΕμανουέλ Μακρόνκαι του πρωθυπουργούΚυριάκου Μητσοτάκη.
Η συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης στην Άμυνα και την Ασφάλεια υπέγραψαν από ελληνικής πλευράς οι υπουργού εξωτερικώνΝίκοςΔένδιαςκαι ΆμυναςΝίκος Παναγιωτόπουλος.
Η συμφωνία, πέρα από την αγορά πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών, προβλέπει κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Αφρική, Μέση Ανατολή, Αν. Μεσόγειο και Βαλκάνια.
Για αγορά τριών φρεγατών από την Ελλάδας έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Εμ. Μακρόν και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστεί αυτή η συνεργασία και σε επίπεδο βιομηχανίας.
Μίλησε ακόμα για κοινές δράσεις «για την ειρήνη και την ασφάλεια» στη Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή την Αφρική και τα Βαλκάνια. Ανέφερε ότι υπάρχει δέσμευση εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ για υπεράσπιση της εδαφική ακεραιότητας των χωρών μελών.
Για «αμοιβαία συνδρομή και κοινή δράση σε όλα τα πεδία» μίλησε ο Κ. Μητσοτάκης δείχνοντας ότι η κυβέρνηση εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνους σχεδιασμούς. Ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα αγοράζει από τη Γαλλία τρεις φρεγάτες τύπου Belharra, με δυνατότητα αγοράς μίας ακόμα. Υποστήριξε οτι η ελληνογαλλική συμφωνία είναι βήμα προς την «αυτόνομη απόκριση της ΕΕ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει» τασσόμενος υπερ τς ενίσχυσης του επεμβατικού ρόλου της ΕΕ για την υποστήριξη των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων.