Κυριακή, 17 Μαΐ, 2026

  • Τι είδους πατριωτισμός;
  • ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων
  • Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού
  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται
  • Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας
  • Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης
Τι είδους πατριωτισμός;1 ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: «Καθαρίζει» τα ίχνη των εργοδοτικών εγκλημάτων2 Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία στην Κούβα λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού3 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Θερίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ζωές εργαζομένων, αλλά δεν διερευνώνται4 Νέες διακρίσεις για τα Τμήματα hip hop και latin της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας5 Έκθεση ζωγραφικής και κατασκευών στο φουαγιέ της Στέγης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Με αφορμή μία αυτοκτονία

Του Αλέκου Χατζηκώστα * «Μ’ από την κόλασή μου, σου φωνάζω:Εικόνα σου είμαι, κοινωνία, και σου μοιάζω» (Γαλάτεια Καζαντζάκη) Μια γροθιά στο στομάχι ήταν τα λόγια της 17χρονης μαθήτριας στο γράμμα που άφησε στους γονείς της όταν αποφάσισε να αυτοκτονήσει μαζί με τη φίλη της στην Ηλιούπολη: "Μπαμπά και μαμά, τρία χρόνια τώρα εί... Περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Καταγγέλλει τη νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης της Κούβας από τις ΗΠΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Καταγγέλλει τη νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης της Κούβας από τις ΗΠΑ

Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταγγέλλει «τη συνέχιση της ενορχηστρωμένης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και των συμμάχων της προβοκάτσιας με τις αντεπαναστατικές, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, κινητοποιήσεις και ενέργειες σε βάρος της Κούβας και του λαού της, που προετοιμάζονται για τις 12-15 Νοέμβρη στην Κούβα και σε διάφορες χώρες. Στην ίδια την Κούβα, μέσω των λεγόμενων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, προπαγανδίζεται μια διαδήλωση στην Αβάνα και σε άλλες πόλεις στις 15 Νοέμβρη».

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΑ αναφέρει:

«Η επιλογή της ημερομηνίας δεν είναι τυχαία. Εκείνη την ημέρα ανοίγουν τα σχολεία στην Κούβα με το σύνολο των μαθητών εμβολιασμένο με εμβόλια κουβανικής παραγωγής, αλλά επίσης ανοίγει και ο τουρισμός που τα τελευταία χρόνια αποτελεί βασική πηγή εσόδων για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί ο αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και ενισχύθηκε παραπέρα από τους νόμους που ψήφισε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει και ενισχύει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Πρόκειται για μια νέα απόπειρα αποσταθεροποίησης. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και μια σειρά αντιδραστικές λατινοαμερικάνικες, κυρίως, κυβερνήσεις, με τη βοήθεια αντεπαναστατικών οργανώσεων που έχουν την έδρα τους στο Μαϊάμι και Κουβανών γνωστών μισθοφόρων που ζουν στην ίδια την Κούβα συνεχίζουν τις προβοκατόρικες ενέργειες ενάντια στον κουβανικό λαό, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τη σοσιαλιστική κοινωνία που έχει εγκαθιδρύσει εδώ και πάνω από 60 χρόνια με τη θέλησή του και την έχει υπερασπιστεί με σθένος και αποφασιστικότητα όλα αυτά τα χρόνια. Με το πρόσχημα της εξασφάλισης της "δημοκρατίας" και των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" οι ιμπεριαλιστές μόνο αφελείς μπορούν να πείσουν για τις προθέσεις τους. Για άλλη μια φορά οι προσπάθειές τους θα αποτύχουν. Τα σχέδιά τους για ανατροπή της επανάστασης δεν θα πετύχουν το στόχο τους. Ο κουβανικός λαός έχει πείρα και ξέρει να υπερασπίζεται τις κατακτήσεις του.

Στο πλάι του βρίσκονται όλοι οι λαοί που έχουν ζήσει στο πετσί τους και ξέρουν τι εννοούν οι ιμπεριαλιστές όταν μιλάνε για "δημοκρατία". Ο ελληνικός λαός έχει εκφράσει επανειλημμένα, με κάθε τρόπο, τη στήριξή του στο λαό της Κούβας μέσα από τις οργανώσεις του. Θα σταθεί και πάλι στο πλάι του απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως όλες οι ανατρεπτικές ενέργειες κατά της Κούβας, να αρθεί χωρίς όρους ο οικονομικός, εμπορικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ που τόσα προβλήματα δημιουργεί και να επιστραφεί στον κουβανικό λαό το έδαφος που παρακρατούν παράνομα οι ΗΠΑ με τη βάση τους στο Γκουαντάναμο».


Έχει διαβαστεί 764 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1079 επισκέπτες και 1 μέλος.