Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • Δεν υπάρχει γιατρικό...
  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
Δεν υπάρχει γιατρικό...1 ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας3 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις4 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/105 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Καταγγέλλει το νέο σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Καταγγέλλει το νέο σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας

Μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό και την κυβέρνησή του εκφράζει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης, καταδικάζοντας το νέο σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος επισημαίνει:

«Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε το νέο σχέδιο ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας, που υλοποιείται με ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ και εκτελεστές τους διάφορους γνωστούς - άγνωστους "αντιφρονούντες" της αντικουβανικής μαφίας στο Μαϊάμι. Είναι ένα σχέδιο που προετοιμάζεται εδώ και καιρό με μια εκστρατεία μιας ακριβοπληρωμένης και καλά συντονισμένης προπαγάνδας στο διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διάφορα ΜΜΕ. Για άλλη μια φορά, οι προβοκάτορες επιστρατεύουν τα χιλιοειπωμένα ψέματα για δήθεν παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ελευθεριών, όπως το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για μια δήθεν δικτατορία σε βάρος του κουβανικού λαούּ και εκμεταλλεύονται την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Κούβα, που στις συνθήκες του απάνθρωπου και εγκληματικού αμερικανικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του κορονοϊού και τις συνέπειές της, με τις ελλείψεις που έχουν προκληθεί από τα νέα πρόσθετα μέτρα των ΗΠΑ κατά της Κούβας που πήρε η κυβέρνηση Τραμπ και εφαρμόζει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Τα ψέματά τους είναι προκλητικά. Και μάλιστα παρουσιάζουν τα πάντα αντεστραμμένα, αποκρύπτουν τις μαζικές διαδηλώσεις του κουβανικού λαού, που βγαίνει στους δρόμους να στηρίξει τις κατακτήσεις του, και τις παρουσιάζουν σαν αντικυβερνητικές. Τη στιγμή που ακόμα και αστικές δυνάμεις του καπιταλιστικού κόσμου έχουν υποχρεωθεί να υποκλιθούν στο πρωτοπόρο παράδειγμα της Κούβας, αυτής της μικρής "κουκίδας" στην Καραϊβική, που, μέσα στον κλοιό του πολύμορφου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού, έχει καταφέρει να μετρά το μικρότερο αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό, να κατασκευάζει 5 εμβόλια, να διοργανώνει διεθνιστική ιατρική μπριγάδα αλληλεγγύης σε άλλους λαούς διεκδικώντας ακόμα και το Νόμπελ Ειρήνης! Πριν από λίγες ημέρες, άλλωστε, ψηφίστηκε για 29η φορά και με συντριπτική πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η καταδίκη του αμερικανικού αποκλεισμού, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να αποτελούν τις μοναδικές αρνητικές ψήφους!

Ξέρουμε καλά ποιοι υποκινούν και είναι πραγματικά πίσω από τις "αυθόρμητες" αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των δήθεν "αγανακτισμένων" που μάχονται τάχα για την ελευθερία και τη δημοκρατία. Εξάλλου, οι πρώτοι που έσπευσαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο "δικαίωμα του συνέρχεσθαι" και της "ειρηνικής διαδήλωσης" ήταν οι αξιωματούχοι της προεδρίας του Τζο Μπάιντεν, βουλευτές και γερουσιαστές της Φλόριντα, εκεί που δρα ανενόχλητη η αντικουβανική μαφία και απ’ όπου διαχρονικά έχουν εξαπολυθεί δολοφονικά σχέδια και τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στην Κούβα στο έδαφός της. Από κοντά και η Ευρωπαϊκή Ένωση που έσπευσε να καλέσει την κουβανική κυβέρνηση να σεβαστεί τις διαμαρτυρίες.

Όμως, όσο κι αν προσπαθούν, ματαιοπονούν. Ο περήφανος κουβανικός λαός έχει περάσει από Συμπληγάδες, χωρίς να λυγίσει. Το ηρωικό φρόνημά του ενάντια στη διαρκή ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, από τον αμερικανικό αποκλεισμό μέχρι τις κυρώσεις της ΕΕ, από τον Κόλπο των Χοίρων και τις ανοιχτές επιθέσεις στο έδαφος της Κούβας μέχρι το σύγχρονο πόλεμο των fake news, είναι φάρος ελπίδας για τους λαούς όλου του κόσμου.

Οι λαοί έχουν πλέον πολύτιμη πείρα από τις "αυθόρμητες διαδηλώσεις" για τη δημοκρατία, την προβοκάτσια και τις επεμβάσεις ιμπεριαλιστών στα εσωτερικά άλλων κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό και τα καλέσματα για "ανθρωπιστική επέμβαση" στην Κούβα θα πέσουν στο κενό. Θα αποκρουστούν από τον ίδιο τον κουβανικό λαό, από το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που σταθερά στέκεται στο πλευρό του.

Ο ελληνικός λαός έχει ακατάλυτους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης με τον κουβανικό λαό. Τα γεγονότα στην Κούβα θα συναντήσουν την καταδίκη και την οργή από τους χιλιάδες μπριγαδίστες που έχουν στηρίξει το Νησί της Επανάστασης, από τις εκατοντάδες χιλιάδες λαού, το εργατικό κίνημα, εκατοντάδες συλλόγους και φορείς του λαϊκού κινήματος, διανοούμενους, επιφανείς επιστήμονες, ανθρώπους της Τέχνης και του Πολιτισμού που εκφράζουν διαχρονικά την αλληλεγγύη τους στον περήφανο ηρωικό λαό της Κούβας.

Απαιτούμε την παύση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στα εσωτερικά της Κούβας! Παλεύουμε ενάντια στον αποκλεισμό των ΗΠΑ κατά της Κούβας!

Η Κούβα δεν είναι μόνη!

Έχουμε πείρα και μνήμη! Σε λίγες ημέρες, γιορτάζουμε την 66η επέτειο της 26ης Ιούλη από την επίθεση στους στρατώνες Μονκάδα στο Σαντιάγο της Κούβας και θα στείλουμε δυναμικό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον κουβανικό λαό».


Έχει διαβαστεί 362 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 9 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 576 επισκέπτες και 0 μέλη.