Τετάρτη, 19 Αυγ, 2026

  • Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι
  • Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα
  • Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή
  • Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα
  • ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς
  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
Μεγάλο Βλάχικο Γλέντι στο Σέλι1 Κλοπή του λαού χωρίς τέλος, την ώρα που σκιαμαχούν για τα ψίχουλα2 Νέα έκδοση από τη «Σύγχρονη Εποχή»: «Οι απείθαρχοι, μια ζωή δοσμένη στον αγώνα» του Σπ. Χαλβατζή3 Νέα πρέσβειρα του Ισραήλ στην Ελλάδα4 ΚΚΕ: Η πρόωρη αποπληρωμή μέρους του κρατικού χρέους προέρχεται από την ακρίβεια, την άδικη φορολογία του λαού και τους τσακισμένους μισθούς5 Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Πολεμικό δελτίο

Πολεμικό δελτίο θυμίζουν οι ειδήσεις των τελευταίων ημερών, που επιβεβαιώνουν ότι το σύστημα του κέρδους και το αντιλαϊκό, εχθρικό κράτος παίζουν κορόνα - γράμματα την ασφάλεια, ακόμα και τη ζωή του λαού.Ενας ακήρυχτος πόλεμος στον αγώνα της επιβίωσης και μέσα στους χώρους δουλειάς είναι σε εξέλιξη, αποκαλύπτοντας παντού το πραγματικό ... Περισσότερα

Ελληνοτουρκικά: Σημάδια κλιμακούμενης έντασης από την τουρκική κυβέρνηση

από Η Άλλη Άποψη
Ελληνοτουρκικά: Σημάδια κλιμακούμενης έντασης από την τουρκική κυβέρνηση

Συνεχίζει τις παρεμβάσεις για τα Ελληνοτουρκικά η τουρκική κυβέρνηση, επικεντρώνοντας στις σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ, με το οποίο η Τουρκία αυξάνει την ένταση το τελευταίο διάστημα, καταγγέλλοντας την εισβολή στον Λίβανο και τον συνολικότερο ρόλο του στη Μέση Ανατολή.

Χθες το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε μήνυμα στήριξης στη λεγόμενη «Τουρκική Ενωση Ξάνθης» και στον «αγώνα» της για τη χρήση της ονομασίας της, με αφορμή τη συμπλήρωση 99 χρόνων από την ίδρυσή της. Στην ίδια ανάρτηση υπογραμμίζεται ότι η Αγκυρα «συνεχίζει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Ενωσης, η οποία αποτελεί τον πιο ιστορικό φορέα της "τουρκικής μειονότητας" της Δυτικής Θράκης, για τη χρήση της ονομασίας της, καθώς και τις προσπάθειες που καταβάλλει με επιμονή, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Παράλληλα η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε χθες νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Χαρακτηριστικά, τουρκικά F-16 προχώρησαν σε 7 παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ μαζί και με ένα κατασκοπευτικό τύπου CN-235 έκαναν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Επίσης χθες, για άλλη μια μέρα βρισκόταν σε ετοιμότητα η ΟΥΝΦΙΚΥΠ (η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο) στη Νεκρή Ζώνη, κοντά στο μεικτό χωριό Πύλα, όπου τις τελευταίες μέρες έφτασαν δεκάδες μέλη της λεγόμενης «αστυνομίας» του ψευδοκράτους με πολιτική περιβολή, παρεμποδίζοντας τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας να επισκεφτούν βουστάσια, στα οποία ενδεχομένως μεταδόθηκε ο ιός του αφθώδους πυρετού από τα Κατεχόμενα.

Από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας δηλώνεται ότι «το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο παρακολουθεί τις εξελίξεις και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την αποτροπή οποιωνδήποτε τετελεσμένων».

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ανέφερε ότι «κανένα άρμα μάχης δεν εισήλθε στη Νεκρή Ζώνη. Καμία σημαία δεν υψώθηκε εντός της Νεκρής Ζώνης», και πρόσθεσε πως «δεν σημειώθηκαν συγκρούσεις με ειρηνευτές του ΟΗΕ, όπως ισχυρίζονται ορισμένες αναφορές». Κατέληξε ότι «επί του παρόντος η κατάσταση είναι ήρεμη και η ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκεται σε επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την αποκλιμάκωση της έντασης. Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ συνεχίζουν να περιπολούν την περιοχή για να διασφαλίσουν την ηρεμία».

Σε εδάφη που ελέγχονται από τις βρετανικές βάσεις και γειτνιάζουν με την περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές βρετανικές δυνάμεις, «για προληπτικούς λόγους», όπως δηλώνουν τοπικοί αξιωματούχοι σε κυπριακά ΜΜΕ.

Μέσα στο γενικότερο κλίμα έντασης, πολλά ερωτήματα προκαλεί το περιστατικό με ζευγάρι Ελλήνων που συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές όταν - όπως αναφέρεται - άνοιξαν ελληνική σημαία στο εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη στις 9 Απρίλη. Η σημαία ανέγραφε «Ορθοδοξία ή θάνατος» και είχε τον βυζαντινό δικέφαλο αετό. Το ζευγάρι προσήχθη από το ξενοδοχείο όπου διέμενε και οδηγήθηκε στη φυλακή. Θα δικαστεί με την κατηγορία της «προσβολής τμήματος του κοινού».

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)


Έχει διαβαστεί 359 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 347 επισκέπτες και 0 μέλη.