Τρίτη, 02 Μάρ, 2021

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/3
  • Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery
  • Καλύφθηκαν οι θέσεις
  • Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας
  • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ: Τα social media καθορίζουν το περιεχόμενό τους με βάση τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2/32 Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery3 Καλύφθηκαν οι θέσεις4 Διαδικτυακή Συναυλία 50 καλλιτεχνών της Βέροιας για δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας5 Φρόσω Καρασαρλίδου: «Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός για τα Σχέδια Βελτίωσης ώστε να ενταχθούν και οι επιλαχόντες αγρότες» κατάθεση ερώτησης με 37 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στον πάτο οι μισθοί, απογειώνεται η «ευελιξία»

Ενας στους πέντε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (20%) είχε πέρυσι μηνιαίο εισόδημα μέχρι 500 ευρώ μεικτά, σχεδόν ένας στους δύο (48%) είχε μισθό μέχρι 800 ευρώ μεικτά, ενώ παράλληλα σε καθεστώς υποαπασχόλησης αναγκάζεται να εργάζεται ένας στους τρεις μισθωτούς!Η τραγική αυτή κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη της χώρας μας αποτυπώνετα... Περισσότερα

ΕΛΤΑ: Προετοιμασία ιδιωτικοποίησης στο όνομα του «εκσυγχρονισμού»...

από Η Άλλη Άποψη
ΕΛΤΑ: Προετοιμασία ιδιωτικοποίησης στο όνομα του «εκσυγχρονισμού»...

Τα ΕΛΤΑ, μια από τις ελάχιστες δημόσιες επιχειρήσεις που δεν έχουν ξεπουληθεί ακόμα στους ιδιώτες, με τη γνωστή πρόφαση του «εκσυχρονισμού» που έχει χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών, «αναδιαρθρώνονται» από την κυβέρνηση για να πάρουν και αυτά τον ίδιο δρόμο.

Το πρώτο θύμα του «εκσυγχρονισμού» είναι οι εργαζόμενοι. Η κυβέρνηση ετοιμάζει την αποχώρηση περίπου 2.000 εργαζομένων, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, είτε μέσω της εθελουσίας είτε μέσω μετατάξεων.

Και δεν είναι μόνο το πρό­γραμμα εθελουσίας και μετατάξεων που θα οδηγήσει σε μαζική εκδίωξη εργαζομένων. Το σχέδιο «αναδιάρθρωσης» περιλαμβάνει και τη μείωση μισθών όσων εργαζομένων απομείνουν. Για το σκοπό αυτό ήδη προχώρησε σε υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης με μείωση των μισθών κατά 8%, με τη συμφωνία της ηγεσίας της Ομοσπονδίας των εργαζομένων.

Ταυτόχρονα, η απομάκρυνση 2.000 εργαζομένων συνδυάζεται με την πρόσληψη άλλων με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις μέσα από «ευέλικτες διαδικασίες», έτσι ώστε να μετασχηματιστούν τα ΕΛΤΑ σε μια επιχείρηση χαμηλού εργατικού κόστους και ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Τα ΕΛΤΑ που διαθέτουν περίπου 670 ταχυδρομικά καταστήματα προβλέπεται να παραμείνουν με 200 περίπου καταστήματα και τα υπόλοιπα να κλείσουν και οι υπηρεσίες που παρέχουν να περάσουν, με σχήματα franchise και πρακτόρευσης, στα χέρια ιδιωτών.
Ενώ οι αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή αυτού του σχεδίου ιδιωτικοποίησης, ειδικά για τη δουλειά, τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ, είναι εμφανείς, δεν μπορεί να μη σημειώσουμε την παθητικότητα και τη συναίνεση που δείχνουν απέναντί τους οι ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΕΛΤΑ, και ιδιαίτερα της Ομοσπονδίας τους, που βρίσκονται στα χέρια των συνδικαλιστικών παρατάξεων των αστικών κομμάτων.

Έχει διαβαστεί 280 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 184 επισκέπτες και 1 μέλος.