Δευτέρα, 30 Νοέ, 2020

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/11
  • Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...
  • ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
  •  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας
  • ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης
  • Θεωρεί «ατομική ευθύνη» το πόσοι θα είναι υγιείς μέχρι τον εμβολιασμό
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/111 Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...2 ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων3  1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας Νέων υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας4 ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: Ακάθεκτο το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης5 Θεωρεί «ατομική ευθύνη» το πόσοι θα είναι υγιείς μέχρι τον εμβολιασμό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύο κόσμοι…

Δύο κόσμοι…

Εν καιρώ πανδημίας… Από τη μία ο πατέρας που παρακαλά τον υπάλληλο να κόψει το ρεύμα μια ώρα αργότερα για να τελειώσει το μάθημα μαθηματικών το παιδί του (Για την …επιβίωση των μιντιαρχών πρόβλεψαν, για τους ανθρώπους του μόχθου όχι). Από την άλλη ο αντιδήμαρχος που πλήττει στην καραντίνα και αναπολεί την Aston Martin και το σπίτι... Περισσότερα

Εννέα ψηφοφορίες στη Βουλή και εκλογή από το λαό του Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

από Η Άλλη Άποψη
Εννέα ψηφοφορίες στη Βουλή και εκλογή από το λαό του Προέδρου της Δημοκρατίας προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η σταθερότητα στην άσκηση της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής ήταν το κριτήριο των αποφάσεων που έλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίασή της για τη συνταγματική αναθεώρηση, όπως άλλωστε φάνηκε από την εναρκτήρια ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Ειδικά για τη διαδικασία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας αποφασίστηκε να προταθεί η αύξηση των ψηφοφοριών στη Βουλή και στην περίπτωση που είναι άγονες, τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται απευθείας από τον λαό, κάτι που θα σηματοδοτήσει την ενίσχυση του ρόλου του.

Συγκεκριμένα η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να γίνουν οι τρεις ψηφοφορίες (η πρώτη με 200 βουλευτές και οι άλλες δύο με 180) που προβλέπονται στο υπάρχον Σύνταγμα και να προστεθούν άλλες έξι με πλειοψηφία 180 βουλευτών που θα γίνονται σε διάστημα έξι μηνών και ανά μήνα, ενώ για το εξάμηνο αυτό θα παρατείνεται και η θητεία του προέδρου της Δημοκρατίας. Αν και με τις συνολικά εννέα ψηφοφορίες δεν προκύψει πλειοψηφία 180 βουλευτών, τότε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλεγεί απευθείας από το λαό.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με το ώριμο αίτημα για τον πλήρη διαχωρισμό. Αυτό που προτείνεται είναι να μην απαλειφθεί το άρθρο 3 του Συντάγματος που ορίζει ότι «επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού» και να προστεθεί η «ρητή κατοχύρωση της θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους».

Επίσης για τις βουλευτικές θητείες, προτείνεται να είναι τρεις συνεχόμενες, ενώ ο περιορισμός δεν θα ισχύει για τους αρχηγούς κομμάτων και τους πρώην πρωθυπουργούς. Για τον νόμο περί ευθύνης υπουργώνπροτείνεται η παραγραφή να εξομοιωθεί με όσα προβλέπονται στο Ποινικό Δίκαιο για όλους τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί η πρόταση με τις απαιτούμενες 50 υπογραφές βουλευτών στον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος θα συγκροτήσει Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης, ορίζοντας τη διάρκεια λειτουργίας της.

Έχει διαβαστεί 172 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος Β 4-7 μποφόρ

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 2 ως 8 °C
Άνεμος Β 3-7 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 ως 8 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 744 επισκέπτες και 1 μέλος.