Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το διάτρητο της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου

από Η Άλλη Άποψη
Επιβεβαιώθηκε το διάτρητο της διαδικασίας της επιστολικής ψήφου
Η ολοκλήρωση των ευρωεκλογών επιβεβαίωσε περίτρανα τις ενστάσεις που εξαρχής είχε καταθέσει το ΚΚΕ για την επιστολική ψήφο και δικαίωσε την άρνησή του να στηρίξει μια διάτρητη διαδικασία, όπως πιστοποιούσε η διεθνής εμπειρία από χώρες που έχει εφαρμοστεί και όπως τελικά αποδείχτηκε και στην περίπτωση της Ελλάδας.


Σε όλα τα στάδια της διαδικασίας παρατηρήθηκαν παρατυπίες που εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες και ερωτήματα.

Σε πρώτο στάδιο ήταν η διαρροή των προσωπικών στοιχείων επικοινωνίας εκλογέων του εξωτερικού, που πέρασαν απ' το υπουργείο Εσωτερικών στα χέρια της ευρωβουλευτή της ΝΔ Αννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία τα αξιοποίησε φυσικά για την προεκλογική της εκστρατεία. Παρά τις φαιδρές της δικαιολογίες, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων καταλόγισε ευθύνες και πρόστιμα, ωστόσο η ζημιά είχε ήδη γίνει και ουδείς εγγυάται ότι δεν θα επαναληφθεί.

Στη συνέχεια, στο στάδιο της παραλαβής του υλικού υπήρξαν πολλές καταγγελίες για μη παραλαβή φακέλων ή για αδυναμία αποστολής τους όχι με ευθύνη των εκλογέων αλλά των εταιρειών κούριερ στις οποίες η κυβέρνηση εκχώρησε τη διαδικασία αποστολής και παραλαβής της επιστολικής ψήφου. Δεν υπήρξε καν πρόβλεψη από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικών για δυνατότητα επαναποστολής φακέλου όταν χάνεται με ευθύνη της εταιρείας (!) ή όταν ο εκλογέας παραλαμβάνει ελλιπή φάκελο (π.χ. λείπει ο φάκελος ψηφοφορίας).

Ορισμένες απ' τις καταγγελίες που έγιναν στη φάση αυτή αφορούσαν: Φακέλους που παραδόθηκαν σε άλλες μέρες και ώρες από αυτές που είχαν συμφωνηθεί με τον εκλογέα, φακέλους που χάθηκαν από τις εταιρείες κούριερ και ο εκλογέας θα έπρεπε να λύσει το πρόβλημα μόνος του, φακέλους που δεν μπορούσαν να παραληφθούν από τον εκλογέα στη συγκεκριμένη ώρα που απαιτεί η εταιρεία (π.χ. γιατί εργάζεται), με αποτέλεσμα ο φάκελος να επιστρέφεται στο ΥΠΕΣ χωρίς τη δυνατότητα επαναποστολής! Φακέλους που παραδόθηκαν χωρίς καμία ταυτοποίηση, που αφήνονται ακόμα και έξω από το διαμέρισμα που έχει δηλωθεί ως διεύθυνση (!) και πολλά άλλα ακόμα.

Το αποκορύφωμα ήταν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για το τελικό στάδιο της παραλαβής των φακέλων. Εκεί διαπιστώθηκε ότι παραλήφθηκε πλήθος εκλογικών φακέλων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου (ν. 5083/2024) για την έγκυρη διαδικασία ψηφοφορίας με επιστολική ψήφο (ανοιγμένοι ή με φθορές φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου), με αποτέλεσμα αφενός αυτοί να μην καταμετρηθούν και αφετέρου να μην ενημερωθούν έγκαιρα οι εκλογείς ότι ο φάκελός τους δεν παραδόθηκε για να μπορέσουν να ψηφίσουν έστω με φυσική παρουσία.

Ακόμα ότι χιλιάδες φάκελοι επιστροφής επιστολικής ψήφου δεν περιλάμβαναν όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα (υπεύθυνη δήλωση / στοιχεία ταυτότητας). Συνολικά, περίπου 27.000 ψήφοι έφτασαν αλλά δεν καταμετρήθηκαν γιατί έλειπαν βασικά νομιμοποιητικά έγγραφα. Το παράδοξο είναι πως αυτές οι ψήφοι δεν καταχωρήθηκαν στα άκυρα αλλά στην ...αποχή!


Έχει διαβαστεί 772 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 681 επισκέπτες και 0 μέλη.