Δευτέρα, 12 Απρ, 2021

  • Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid
  • Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό
  • «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 11/4
  • Περί συναισθημάτων...
  • Ας μπουν λουλούδια!
Economist: Η Κούβα, η μικρότερη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει τα δικά της εμβόλια Covid1 Self tests: 95 μαθητές και 98 εκπαιδευτικοί θετικοί στον κορονοϊό2 «Όχι στην παράδοση των ορεινών όγκων για τα κέρδη των λίγων!»3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 11/44 Περί συναισθημάτων...5 Ας μπουν λουλούδια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση: «Αυτοδιάγνωση» και «ατομική ευθύνη» αντί για μέτρα προστασίας

Ως υποκατάστατο των απαραίτητων μέτρων προστασίας, που εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν ληφθεί στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους και αλλού, σχεδιάζει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση την «αυτοδιάγνωση».Οι μαθητές του Λυκείου θα επιστρέψουν από την Δευτέρα στις τάξεις, με μοναδικό «όπλο» τα self tests, χωρίς καμία μέριμνα για αραίωση των παιδι... Περισσότερα

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις 100 δόσεις στους μικρομεσαίους αγρότες

από Η Άλλη Άποψη
Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ για τις 100 δόσεις στους μικρομεσαίους αγρότες

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου σχετικά με τη δυνατότητα ένταξης των καθυστερούμενων εισφορών μικρομεσαίων αγροτών στη ρύθμιση οφειλής των 100 δόσεων, χωρίς την προϋπόθεση εξόφλησης των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών. Αναλυτικά, το κείμενο:

«ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Δυνατότητα ένταξης των καθυστερούμενων εισφορών μικρομεσαίων αγροτών στη ρύθμιση οφειλής των 100 δόσεων, χωρίς την προϋπόθεση εξόφλησης των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών.

Το 2013 αυξήθηκαν ξαφνικά τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια για αγρότες και αγρότισσες, ακόμη και για όσους είχαν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας και είχαν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Αυθαίρετα κόπηκαν οι συντάξεις τους και μεταφέρθηκαν στην επόμενη διετία πληρώνοντας 2 χρόνια παραπάνω ασφάλισης. Η ασφάλιση στον ΟΓΑ είναι η πλέον άδικη, αφού προϋποθέτει 47 ολόκληρα χρόνια ασφαλιστικής εισφοράς (από 20 ως 67 ετών) για να μπορέσει κάποιος να πάρει πλήρη σύνταξη.

Σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΓΑ, περίπου 245.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν ασφαλιστικές οφειλές από οικονομική αδυναμία και στερούνται ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης. Σε πολλές περιπτώσεις μέσα στην οικογένεια επιλέγεται να πληρώνεται, λόγω οικονομικής αδυναμίας, μόνο μία ασφαλιστική εισφορά και συνήθως οι γυναίκες αγρότισσες μένουν ανασφάλιστες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τη σύνταξή τους.

Η πρόσφατη ρύθμιση που βρίσκεται σε ισχύ για τις 100 δόσεις ρύθμισης της οφειλής των εισφορών δεν έχει πρακτικό αντίκρισμα για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Αφού σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 28 του Νόμου 4321/2015, προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών από 1/3/2015 και εφεξής.

Στον ΟΓΑ όμως, οι εισφορές των ασφαλισμένων πληρώνονται ανά εξάμηνο, συνεπώς πρέπει να πληρώσουν το τρέχον εξάμηνο (τρέχουσα εισφορά), που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα και αποτελεί αντικίνητρο και ταυτόχρονα να πληρώσουν μαζί και την πρώτη δόση από τις 100 δόσεις για να μπουν στη ρύθμιση.

Το αποτέλεσμα είναι η πλειοψηφία των μικρομεσαίων αγροτών να αδυνατεί κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις να ενταχτεί και να εξυπηρετηθεί από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Γι' αυτό και η πρόσφατη ανακοίνωση από τη Διοίκηση του ΟΓΑ, ότι η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, παρατείνεται μέχρι τις 26 Ιούνη 2015, θα είναι χωρίς αντίκρισμα, δεδομένου ότι οφειλέτες κυρίως είναι μικρομεσαίοι αγρότες.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ώστε οι καθυστερούμενες εισφορές μικρομεσαίων αγροτών να έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση των 100 μηνιαίων δόσεων, χωρίς να είναι απαραίτητη προϋπόθεση η εξόφληση του τελευταίου εξαμήνου (τρέχουσα εισφορά), αλλά να υπάρχει η δυνατότητα να συμπεριληφθεί και αυτή στη ρύθμιση. Καθώς και αν σκοπεύει να μειώσει τα χρόνια συνταξιοδότησης για τους αγρότες». 

Έχει διαβαστεί 269 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 12 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 20 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 18 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 251 επισκέπτες και 0 μέλη.