Από πού να το πρωτοπιάσει κανείς με τον τραγικό θάνατο της 19χρονης στην Κεφαλονιά...Από την ευκολία με την οποία τα ναρκωτικά κυκλοφορούν σε έναν «τουριστικό παράδεισο»; Από τον σάπιο κόσμο του διαδικτύου και των social media, όπου σε κάθε στροφή παραμονεύει κι ένας μεγαλύτερος κίνδυνος; Από τις «αξίες» όπως «ο θάνατός σου η ζωή μου» ... Περισσότερα
Επιμένει ο Καραχάλιος για την ύπαρξη σχεδίου δημιουργίας κόμματος από την Καρυστιανού
από Η Άλλη Άποψη
Συνέχεια στη συζήτηση για τα σενάρια δημιουργίας κόμματος από την Μαρία Καρυστιανού έδωσε ο Νίκος Καραχάλιος, πρώην σύμβουλος στρατηγικής της ΝΔ επί Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, μιλώντας σε συνέντευξη στον ρ/σ «Alpha 9,89», στο φόντο των παρασκηνιακών πολιτικών διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στο πλαίσιο της συνολικότερης αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος.
Ο ίδιος ανέφερε στη συνέντευξή του πως «στις 24 Ιουλίου, ανήμερα της γιορτής της Δημοκρατίας, είχαμε προγραμματίσει εμφάνιση στα Χανιά, την πατρίδα του πρωθυπουργού, μαζί με την κυρία Καρυστιανού. Είχαμε 4.000 καθήμενους, άρα υπήρχε σχεδιασμός και συμβολισμοί», υποστήριξε, σημειώνοντας πως «όλα βασίστηκαν σε μια προαναγγελία της κυρίας Καρυστιανού στο Facebook». Επίσης, πρόσθεσε πως ο ίδιος «είχε καλέσει όλα τα εθνικά δίκτυα, υπήρχε συμφωνία για το τι θα ειπωθεί και σε ποια σειρά». Οπως είπε, όταν η ανακοίνωση τελικά δεν έγινε, «τη διάψευση την έμαθα από συνεργάτη» τηλεοπτικού καναλιού. Ο Ν. Καραχάλιος απέδωσε τη μη υλοποίηση του σχεδίου σε «ενδοοικογενειακή διαφορά», προσθέτοντας ότι «δεν επιθυμεί να εκθέσει την κ. Καρυστιανού». Ωστόσο, πρόσθεσε πως παρά το ότι η αρχική προγραμματισμένη ανακοίνωση δεν πραγματοποιήθηκε, στη συνέχεια ακολούθησαν τέσσερις ακόμα διαδικτυακές συζητήσεις, ώστε να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες.
Αναφορικά με τα πρόσωπα που συνεργάζονται με την Μαρία Καρυστιανού, σημείωσε: «Το ένα είναι ο καθηγητής Φαρμακευτικής Δημήτρης Κούβελας, πρόεδρος της "Πνοής Δημοκρατίας", που γνωρίζεται με την κυρία Καρυστιανού και έχουν ανταλλάξει απόψεις για τη δημιουργία κινήματος ή κόμματος. Το δεύτερο πρόσωπο είναι η δικηγόρος της, Μαρία Γρατσία». Επίσης, πρόσθεσε πως το τρίτο είναι ο Μιχάλης Πατσίκας, που όπως σημείωσε «πρωταγωνίστησε στα συλλαλητήρια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Ενδεικτικά πάντως για το πώς στήνονται και διάφορα κόμματα, σχηματισμοί και «κινήματα» με «άφθαρτα πρόσωπα» που ντύνονται με τον μανδύα του «σωτήρα», είναι και όσα έλεγε ο Καραχάλιος κάνοντας παραλληλισμούς ανάμεσα στην Καρυστιανού και τον Ηλία Ψινάκη! Έλεγε λοιπόν ότι το «γκρουπ που έχουμε στο WhatsApp (διαδικτυακή εφαρμογή) ονομάζεται "πολίτες", όπως ονομαζόταν και η κίνηση του Ψινάκη» (στην οποία ο Καραχάλιος είχε πρωτοστατήσει) και πως αντί να πουν ότι «ο Ψινάκης βάζει υποψηφιότητα για δήμαρχος, μαζέψαμε 100 "αυθόρμητους πολίτες". Το ίδιο πράγμα γίνεται και με την Καρυστιανού. Δεν κάνουμε κόμμα, αλλά το κίνημα του κόσμου μας αναγκάζει να κατέβουμε στις εκλογές... Αυτή είναι η ιστορία, "κοινωνική αντίδραση"».
Στις τελευταίες αποκαλύψεις του Ν. Καραχάλιου, την προηγούμενη βδομάδα, η Μ. Καρυστιανού απάντησε λέγοντας πως «ο κ. Καραχάλιος μιλάει για κάτι υποθετικό, για κάτι που δεν υπάρχει» και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως ο επικοινωνιολόγος ήταν σύμβουλος των πρώην πρωθυπουργών.
(Αναδημοσίευση από τον«Ριζοσπάστη»της Τετάρτης 12/11/2025)