Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
  •  Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
  • Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός
  • Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός
Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI2  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 3  Ανοιχτή Δράση Ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας4 Δ. Κουτσούμπας: Μόνο στον δρόμο της σύγκρουσης με τα κέρδη του κεφαλαίου και τις δεσμεύσεις της ΕΕ μπορεί να ανασάνει ο λαός5 Δεν αποκλείει επιστροφή στην ΕΕ ο Βρετανός πρωθυπουργός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: Ευχολόγια για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού αφήνοντας στο απυρόβλητο τις γενεσιουργές αιτίες

από Η Άλλη Άποψη

Σε γενικόλογα ευχολόγια για το Προσφυγικό αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές γενεσιουργές αιτίες που είναι η καπιταλιστική εκμετάλλευση, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, κατέφυγε ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιούνη στην Αθήνα.

Επισκεπτόμενος το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας σημείωσε ότι «αντί να χτίζουμε τείχη, θα έπρεπε να χτίζουμε γέφυρες μεταξύ των ανθρώπων», ενώ χαρακτήρισε την προσφυγική κρίση παγκόσμιο ζήτημα και ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να παράσχει σωτήρια ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο Μπαν Κι Μουν χρησιμοποίησε επανειλημμένα τη λέξη «συμπόνοια». Ζήτησε από τους ηγέτες όλου του κόσμου να δείξουν συμπόνοια, την ώρα βέβαια που με τις αποφάσεις τους μακελεύουν και εκμεταλλεύονται τους λαούς και τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές σε όφελος των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, με τον ΟΗΕ να περιορίζεται σε ρόλο θεατή και «φύλλου συκής» για την νομιμοποίηση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Τα Ηνωμένα Έθνη, πρόσθεσε, θα πάνε το ζήτημα σε ένα παγκόσμιο επίπεδο και ανέφερε χαρακτηριστικά τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που θα γίνει στις 19 Σεπτέμβρη, όπου θα συζητηθεί η προσφυγική κρίση.

Αμέσως μετά, ο Μπαν Κι Μούν συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο. Κατά την συνάντηση ο Π. Παυλόπουλος ζήτησε από τον γγ του ΟΗΕ την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία από τον ΟΗΕ για εφαρμογή της συμφωνίας που έχει υπογράψει με την ΕΕ για τους πρόσφυγες.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, εξήρε τον ρόλο της Ελλάδας στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα μας έχει βρεθεί στην πρώτη γραμμή του προβλήματος και έχει επιδείξει «μια παγκόσμιας κλίμακας αλληλεγγύη». Ουσιαστικά ο Μπαν Κι Μούν επιχείρησε να εξαργυρώσει την πραγματικά συγκινητική αλληλεγγύη, την βοήθεια και την προσφορά του ελληνικού λαού προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, καλύπτοντας την απουσία του ελληνικού κράτους και των κρατικών υπηρεσιών στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού.

Το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος παρέθεσε δείπνο στον γγ του ΟΗΕ, στο οποίο παρακάθισαν ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της Βουλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά την συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ θα κάνουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, ενώ αμέσως μετά ο Μπαν Κι Μούν θα αναχωρήσει για τη Λέσβο, όπου θα επισκεφτεί προσφυγικές δομές.

Έχει διαβαστεί 543 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 397 επισκέπτες και 0 μέλη.