Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα
Επιτροπή ελέγχου για το χρέος συγκροτεί η πρόεδρος της Βουλής - Ανακοίνωση του ΚΚΕ
από Η Άλλη Άποψη
Τη συγκρότηση Επιτροπής για το λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου και με την κίνηση αυτή αποδέχεται πως τουλάχιστον μέρος του χρέους πρέπει να φορτωθεί στο λαό.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, ο στόχος της απόφασής της είναι να φανεί ποιο μέρος του χρέους είναι νόμιμο και ποιο παράνομο. Επικαλέστηκε το λαό για την ορθότητα της απόφασής της, λέγοντας ότι «η συγκρότηση της Επιτροπής αποτελεί ελάχιστο χρέος προς την κοινωνία και την ευρωπαϊκή κοινότητα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και ν’ αποδοθεί δικαιοσύνη».
Όπως ανακοινώθηκε, η Επιτροπή θα λειτουργεί με Υποεπιτροπές και τη συνδρομή ελληνικών και διεθνών φορέων και η πρώτη συνάντηση θα γίνει πριν το Πάσχα, ενώ φαίνεται πως ρόλο στην Επιτροπή θα διαδραματίσουν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα και ο Βέλγος καθηγητής Έρικ Τουσέν, που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου.
Ανακοίνωση του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή του τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕαναφέρει:
«Η εξαγγελία της προέδρου της Βουλής για τη "Συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβουλίου για το λογιστικό έλεγχο του χρέους", χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση και απόφαση της Βουλής, ούτε καν της Διάσκεψης Προέδρων, εκτός από αυθαίρετη μονομερής ενέργεια της προέδρου και της κυβέρνησης, ουσιαστικά επιδιώκει να νομιμοποιήσει το χρέος στη συνείδηση του λαού, διαχωρίζοντάς το σε "καλό" και "κακό". Και, σε τελευταία ανάλυση, να φορτώσει το χρέος στο λαό, ο οποίος δεν ευθύνεται για τη δημιουργία και τη διόγκωσή του.
Αντί η κυβέρνηση και η πρόεδρος της Βουλής να παίζουν παιχνίδια αποπροσανατολισμού, οφείλουν να φέρουν άμεσα στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και εκεί ν’ αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του».