Κυριακή, 20 Σεπ, 2020

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/9
  • Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!
  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ : Για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό  19/91 Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΠΛΟΚΩΝ:Για την απώλεια του συνάδελφου Βαγγέλη Μπούτα 3 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 4 Βαφτίζουν «αύξηση του μισθού»... το νέο δώρο στην εργοδοσία!5 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ : Για το θάνατο του Βαγγέλη Μπούτα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Εκσυγχρονισμός» της επίθεσης στη συνδικαλιστική δράση

Λέει ο πρωθυπουργός: «Λίγοι θα έχουν αντίρρηση στο γεγονός ότι ένας συνδικαλιστικός νόμος ο οποίος είχε ψηφιστεί το 1982, χρειάζεται επιτέλους κάποιον ουσιαστικό εξορθολογισμό». Από κοντά, ο υπουργός Εργασίας προσθέτει: «Ο συνδικαλιστικός νόμος 1264/1982 την εποχή που ψηφίστηκε ήταν καινοτόμος και αναγκαίος. Ωστόσο μετά από 38 χρόν... Περισσότερα

Επόμενος στόχος ο εξωραϊσμός και η υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών

από Η Άλλη Άποψη
Επόμενος στόχος ο εξωραϊσμός και η υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών

Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε στη Βουλή, η κυβέρνηση προχωρά στον επόμενο μεγάλο της στόχο, την προώθηση της ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνίας των Πρεσπών. Πέρα από το βασικό, την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, η συμφωνία λειτουργεί και ως επιπλέον μοχλός για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά και τον εγκλωβισμό του λαού, με την κυβέρνηση να επιχειρεί να παρουσιάσει τα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια που υπηρετεί για λογαριασμό της αστικής τάξης ως το «απαύγασμα» της «προοδευτικότητας».

 

Δηλωτική των προθέσεων είναι η χτεσινή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να προχωρήσει σε πληρωμένη καταχώριση της συμφωνίας στον Τύπο της Κυριακής, ενώ αναφέρεται ακόμη πως «δεν πρόκειται να επιλέξουμε διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωση» της συμφωνίας και «σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προωθήσουμε μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι», προσθέτοντας ότι «επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια, και να κρίνει (...) με βάση την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα και εθνικιστικές κορόνες».

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση συνεχίζει την πίεση προς τη ΝΔ, εκμεταλλευόμενη και την αντίφασή της να στηρίζει τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς αλλά όχι τη συμφωνία που αυτοί υπαγόρευσαν. Σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε χτες τον αρχηγό της ΝΔ για τη διεξαγωγή διακαναλικής τηλεοπτικής συζήτησης στις αρχές της επόμενης βδομάδας, πρόταση πάντως που η ΝΔ έσπευσε να απορρίψει σημειώνοντας ότι «οι διεθνείς συμφωνίες της χώρας συζητιούνται και κυρώνονται στη Βουλή», όπου οι βουλευτές «αναλαμβάνουν τις ιστορικές ευθύνες τους».

Παράλληλα, η κυβέρνηση με βάση και τη συμφωνία και μετά την προαποφασισμένη αποχώρηση του επί τετραετία ακροδεξιού της εταίρου, εντείνει την πίεση και προς τις υπόλοιπες δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας και του λεγόμενου «κέντρου» (ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι), καλώντας τες και στη χτεσινή ανακοίνωση να σταθούν απέναντι στη συμφωνία με γνώμονα «το πατριωτικό συμφέρον», όπως βαφτίζονται οι στόχοι της αστικής τάξης.

Επί της διαδικασίας, η συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, (ρ/σ «Στο Κόκκινο») να κατατεθεί στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής την ερχόμενη βδομάδα, «με τη διαδικασία των συμβάσεων στην Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων», ενώ στη συνέχεια θα συζητηθεί και ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Αναβρασμός και διεργασίες στην υπόλοιπη σοσιαλδημοκρατία

Στο μεταξύ, με όχημα τη συμφωνία αλλά και την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα, εντείνονται οι διεργασίες για την αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος, κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαμορφώσει το νέο σοσιαλδημοκρατικό «πόλο», εμβολίζοντας ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι.

Χαρακτηριστική είναι η χτεσινή παρέμβαση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Δ. Κρεμαστινού, που μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», είπε πως «έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες για ένα διάλογο δύο όμορων χώρων μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση», ενώ επί της ουσίας άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο υπερψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών προσθέτοντας ότι «δεν έχω πει ότι θα ψηφίσω υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής». Ανοιχτή παραμένει ακόμα και η στάση του Θ. Θεοχαρόπουλου, ενώ την Κυριακή συνεδριάζει η ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Στο ΚΙΝΑΛ στελέχη, χτες, παρέπεμπαν σε συζήτηση που θα γίνει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν ξεκινήσει η συζήτηση επί της συμφωνίας στη Βουλή, ενώ η πρόεδρός του, Φ. Γεννηματά, μιλώντας χτες στον «ALPHA», κάλεσε τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ «να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της στιγμής», ζητώντας να επιδείξουν «υπευθυνότητα» και προσθέτοντας ότι ναι μεν δεν θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, αλλά για όποιον παρεκκλίνει της γραμμής του ΚΙΝΑΛ θα υπάρξουν «συνέπειες».

Την ίδια ώρα, πληροφορίες ανέφεραν ότι αναμένεται και ο Γ. Παπανδρέου να εκφραστεί θετικά για τη συμφωνία. Να σημειωθεί, επίσης, ότι το πρώην στέλεχος του χώρου, υπερυπουργός επί κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Γ. Ραγκούσης μιλώντας χτες στον «ΣΚΑΪ» πρότεινε «να υπάρξει ισχυρός κεντροαριστερός πόλος με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και ηγετική την παρουσία του Αλ. Τσίπρα», «να ενωθούν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πράσινοι». Ο ίδιος, μάλιστα, τόνισε ότι ήδη συντελούνται «διεργασίες» σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Εξελίξεις τρέχουν και στο Ποτάμι. Χτες το απόγευμα έγινε κοινή συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου και βουλευτών του μορφώματος με συμμετοχή και των ευρωβουλευτών, προκειμένου να συζητήσουν για τη στάση τους στην ψηφοφορία για τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή, χωρίς να καταλήξουν σε συγκεκριμένη απόφαση που να δεσμεύει όλους.

Ωστόσο, στην απόφασή του το Πολιτικό Συμβούλιο σημειώνει πως «παραμένει σταθερό στην απόφαση του Συνεδρίου ότι το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη γειτονική χώρα», ότι «ιδίως στα πατριωτικά θέματα δεν τοποθετείται με τη σκέψη στο κομματικό συμφέρον, ούτε αλλάζει απόψεις ανάλογα με τα σκαμπανεβάσματα της συγκυρίας», καθώς και ότι «τα σύγχρονα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα και οι βουλευτές πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν κατά συνείδηση, πλην των ψηφοφοριών που σχετίζονται με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης σε κυβερνήσεις».

Το Ποτάμι αριθμεί πλέον 5 βουλευτές μετά τη διαγραφή Δανέλλη, εκ των οποίων με δημόσιες δηλώσεις τους δύο έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να καταψηφίσουν (Αμυράς, Ψαριανός) ενώ οι υπόλοιποι τρεις (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης) βλέπουν με θετικό μάτι τη συμφωνία, ακόμη κι αν διατηρούν κάποιες επιφυλάξεις. Θετικοί στη συμφωνία είναι και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, Κύρκος και Γραμματικάκης.

Σε συνεντεύξεις του ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σπ. Δανέλληςεκτίμησε ότι οι Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης δεν μπορούν να κάνουν τίποτε διαφορετικό από το να δώσουν θετική ψήφο στη συμφωνία.

Τέλος, αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ η Μαρίνα Χρυσοβελώνη με σπόντες κατά του Π. Καμμένου.

Έχει διαβαστεί 136 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1 μποφόρ

Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 26 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 14 ως 26 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 108 επισκέπτες και 0 μέλη.