Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη1 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση2 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή3 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»4 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή5 Αποστολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά

από Η Άλλη Άποψη
Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
Ερμαιο στα νύχια των «κορακιών» των funds και των servicers παραδίδει η κυβέρνηση χιλιάδες χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν το δάνειό τους και ζουν επί χρόνια με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού και της κατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων.


Συγκεκριμένα, με τροπολογίες που κατέθεσε σαν τον κλέφτη το Σάββατο στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο ψηφίστηκε χτες, η κυβέρνηση νομοθετεί:

1ον: Την αναγνώριση του «δικαιώματος» των servicers να επισπεύδουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης έναντι «κόκκινων» δανείων, δηλαδή να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

2ον: Ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των servicers, να αξιώνουν από τους υπερχρεωμένους οφειλέτες προκαταβολή 10% προκειμένου να μπουν σε ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Με αυτήν τη ρύθμιση χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά αποκλείονται από το ενδεχόμενο ρύθμισης, αφού είναι προφανές ότι θα αδυνατούν να πληρώσουν ένα ποσό που φτάνει στο 10% της αξίας του κεφαλαίου της οφειλής.

Συγκεκριμένα οι servicers, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, νομιμοποιούνται «να ασκούν, ως δικαιούχοι διάδικοι, ένδικα βοηθήματα, να προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες για είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, καθώς και να παρίστανται και να συμμετέχουν στις αναφερόμενες διαδικασίες». Επιπλέον, το νέο πλαίσιο προσδιορίζει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να νομιμοποιείται η άσκηση των παρεχόμενων δικαιωμάτων από τους διαχειριστές πιστώσεων.

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα του να νομιμοποιούνται οι servicers ως επισπεύδοντες πλειστηριασμών ήρθε στην επικαιρότητα μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου περί του αντιθέτου. Βέβαια, και μέχρι σήμερα τα «κοράκια» των funds και οι servicers το έκαναν έτσι κι αλλιώς, πατώντας πάνω σε νόμο του 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε νόμο του 2003, επί ΠΑΣΟΚ. Απλά με την τροπολογία διευθετήθηκε η νομική ...λεπτομέρεια που εντόπισε ο Αρειος Πάγος ότι έπρεπε.

Με τη δεύτερη τροπολογία η κυβέρνηση σπεύδει να πετάξει εκτός διαδικασίας τους χρεωμένους δανειολήπτες που προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο μπαίνοντας στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για να βρουν χρήματα και να σώσουν το σπίτι τους, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τη ρύθμιση. Επιταχύνει έτσι το ξεσπίτωμα, για να μη χάνουν χρόνο τα «κοράκια» στην «αξιοποίηση» των ακινήτων.


Έχει διαβαστεί 460 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 759 επισκέπτες και 1 μέλος.