Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ1 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/93 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ4 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να επανέλθει η ταχυδρομική ατέλεια στον επαρχιακό τύπο και να ληφθούν μέτρα ενάντια στην υπερχρέωση και υπερφορολόγηση

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να επανέλθει η ταχυδρομική ατέλεια στον επαρχιακό τύπο και να ληφθούν μέτρα ενάντια στην υπερχρέωση και υπερφορολόγηση

Ερώτηση για την επαναφορά ταχυδρομικής ατέλειας Επαρχιακού Τύπου κατέθεσαν στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Μαρία Κομνηνάκα και Διαμάντω Μανωλάκου.

Η Ερώτηση αναλυτικά:

«Οι ανακατατάξεις τα τελευταία χρόνια στον χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τον Περιφερειακό Τύπο δημιουργούν νέες δυσκολίες και εμπόδια στην επιβίωσή του.

Ειδικότερα, με τον νόμο 4487 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταργήθηκε η ταχυδρομική έκπτωση για την ταχυδρομική διακίνηση μέχρι 400 αντιτύπων ανά έκδοση (μέσω ΕΛΤΑ), που ίσχυε επί δεκαετίες, για τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), περιφερειακά και τοπικά, αλλά και κλαδικά και κυρίως έντυπα που εκδίδονται τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση, των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι μέλη της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου ή που μπορούν να είναι μέλη της πιο πάνω Ένωσης. Σε εντελώς επιλεκτική βάση, διατηρήθηκε η ταχυδρομική έκπτωση μόνο για τις νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες, οι οποίες περιλαμβάνονται στην εκάστοτε (κατ’ έτος) εκδιδόμενη υπουργική απόφαση του αρμόδιου για τον Τύπο και τα ΜΜΕ, στις οποίες γίνονται οι καταχωρ;iσεις του Δημοσίου και Οργανισμών του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Με την παραπάνω άδικη και επιλεκτική κατάργηση της ατέλειας μέσω ΕΛΤΑ, η κατάσταση επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο για εφημερίδες - μικρές επιχειρήσεις. Ήδη, εξαιτίας της ρύθμισης αυτής, κάποιες έχουν βάλει λουκέτο. Όσες δεν έχουν ακόμη αναστείλει τη λειτουργία τους αντικειμενικά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, αφού πέρα από τις άλλες δυσκολίες (π.χ. εξοντωτική φορολογία) καλούνται να πληρώνουν μεγάλα ποσά για ταχυδρομικά τέλη, απαγορευτικά για την επιβίωσή τους. Η κατάσταση αυτή είναι σε βάρος των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων, που ασφυκτιούν οικονομικά με τον βραχνά των χρεών, της επιβίωσης, από τις πολύμορφες πιέσεις, σε βάρος της ποιότητας και σε βάρος της αντικειμενικής ενημέρωσης.

Όλα αυτά δεν είναι μόνο μνημονιακές υποχρεώσεις, αλλά συνειδητή πολιτική επιλογή υπέρ των μεγάλων συγκροτημάτων για συγκέντρωση της αγοράς στον χώρο των ΜΜΕ. Δείχνουν τη στόχευση να συγκεντρωθεί η αγορά του Τύπου σε λιγότερα χέρια, να φύγουν από τη μέση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες εντάσσεται και ένα πολύ μεγάλο μέρος του Περιφερειακού Τύπου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

Να καταργηθεί η άδικη και επιλεκτική ρύθμιση για την κατάργηση της ατέλειας μέσω ΕΛΤΑ που είναι καταστροφική για πολλές περιφερειακές εφημερίδες.

Να ληφθούν μέτρα ενάντια στην υπερχρέωση και υπερφορολόγηση των μικρών επαγγελματιών (π.χ. αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ), που θα δώσουν ανάσα στον Περιφερειακό Τύπο».

Έχει διαβαστεί 381 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 317 επισκέπτες και 0 μέλη.