Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι προτεραιότητά μας!
ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας2 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/104 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα5 Τάσος Μπαρτζώκας: Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι προτεραιότητά μας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Κατάργηση των αντιδραστικών νόμων και των μηχανισμών καταστολής

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ : Κατάργηση των αντιδραστικών νόμων και των μηχανισμών καταστολής

Την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων και των μηχανισμών καταστολής που στρέφονται ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό απαιτεί από την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, οι βουλευτές του Κόμματος Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Μαρίνος και Νίκος Παπαναστάσης.

Παραθέτουμε την Ερώτηση για την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων και μηχανισμών καταστολής:

«Η κυβέρνηση, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, θωρακίζει το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, παίρνει μέτρα για την αύξηση των μηχανισμών καταστολής με σκοπό να αντιμετωπίσει την ένταση των λαϊκών αγώνων, μπροστά στην οικονομική κρίση και την αποτυχία της να προστατεύσει το λαό από την πανδημία. Ιδιαίτερα μετά τη λαϊκή κατακραυγή και τη ριζική αντίθεση της νεολαίας ενάντια στους αντιδραστικούς νόμους.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απαιτεί την κατάργηση όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου και την άμεση κατάργηση όλων των νόμων, όπως:

Του Νόμου 4703/2020, που θέτει ευρύτατους περιορισμούς στο δικαίωμα του συνέρχεσθαι φτάνοντας μέχρι και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, και του σχεδίου διαχείρισης διαδηλώσεων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που δόθηκε στη δημοσιότητα τον Δεκέμβρη 2020. Επίσης ο νόμος αυτός ενισχύει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος και τη συνεργασία του με την Ελληνική Αστυνομία για κοινές επιχειρήσεις. Παράλληλα, εξυπηρετώντας το μεγάλο εμπορευματικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο, η κυβέρνηση νομοθέτησε και τη σύσταση Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων στον Πειραιά, με προσανατολισμό ενάντια στο ναυτεργατικό κίνημα.

Τα εφαρμοστικά του νόμου Προεδρικά Διατάγματα: α) 73/2020 που διευρύνει τους περιορισμούς και τις κατασταλτικές αρμοδιότητες της αστυνομίας και β) 75/2020 που προβλέπει τη χρήση καμερών και άλλων εποπτικών μέσων (drones κ.λπ.) από την Αστυνομία, ενισχύοντας τους μηχανισμούς παρακολούθησης και φακελώματος των διαδηλωτών και όχι μόνο.

Του Νόμου 4777/2021, νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, που προβλέπει την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, ενισχύει τα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση μέσα στο Πανεπιστήμιο (πειθαρχικές ποινές, κάρτες εισόδου κ.ο.κ.), ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Του νέου Ποινικού Κώδικα (4619/2019) και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (4620/2019) που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και διατηρήθηκε από τη ΝΔ (4637/2019) που ενισχύει το κατασταλτικό οπλοστάσιο απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Του "τρομονόμου" (άρθρο 187Α του ΠΚ), που ενισχύεται διαχρονικά από όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις.

Του Νόμου για την κύρωση του ευρωπαϊκού κανονισμού για τον Ευρωπαίο Εισαγγελέα.

Του Νόμου 4662/2020 για αναβάθμιση λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας ως Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων, με αρμοδιότητες επιβολής ελέγχων στο λαό, την κήρυξη περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την επιβολή κατασταλτικών μέτρων με την κινητοποίηση όλου του δημόσιου τομέα.

Το ΚΚΕ επίσης απαιτεί να καταργηθούν αμέσως τα ΜΑΤ, η Ομάδα Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (ΟΔΟΣ), η ΔΡΑΣΗ, οι Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ), η Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙΑΣ), η πανεπιστημιακή αστυνομία και όλες οι ειδικές κατασταλτικές μονάδες.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση:

- Για την κατάργηση όλης της αντιδραστικής νομοθεσίας που εντείνει την καταστολή του λαϊκού κινήματος.

- Για την άμεση κατάργηση όλων των κατασταλτικών μηχανισμών και άμεσα, των ΜΑΤ, ΟΔΟΣ, ΔΡΑΣΗ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ, λεγόμενης πανεπιστημιακής αστυνομίας και όλων των ειδικών κατασταλτικών μονάδων».

Σημειώνεται πως με άλλη Ερώτηση το ΚΚΕ απαιτεί να καταργηθούν τα τεχνικά μέσα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την καταστολή.

 

Έχει διαβαστεί 478 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 357 επισκέπτες και 0 μέλη.