Δευτέρα, 01 Μάρ, 2021

  •  ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ . ΑΙΣΧΟΣ!! ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ!
  • Πληροφοριακός και Κριτικός Γραμματισμός στα ΜΜΕ για Εκπαιδευτικούς και Εφήβους
  • Πέντε περιπτώσεις κρατούμενων που πέθαναν έπειτα από απεργία πείνας
  • Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, Ελευθέριου Κορυφίδη, με τίτλο “ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ”
  • ΟΕΝΓΕ: Σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/2
 ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ . ΑΙΣΧΟΣ!! ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ! 1 Πληροφοριακός και Κριτικός Γραμματισμός στα ΜΜΕ για Εκπαιδευτικούς και Εφήβους2 Πέντε περιπτώσεις κρατούμενων που πέθαναν έπειτα από απεργία πείνας3 Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο το πρώτο βιβλίο του συγγραφέα, Ελευθέριου Κορυφίδη, με τίτλο “ΜΥΘΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑ”4 ΟΕΝΓΕ: Σχετικά με την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/26

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η αλήθεια…(Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός…)

Προβλήθηκε από τα κανάλια ευρέως ο συγκεκριμένος γραφίστας ("Ευρυτος") για το έργο του σχετικά με την επανάσταση του ’21 στους δρόμους της Αθήνας. Μάλιστα με απόφαση του δημάρχου «στολίζει» τα 200 επανάστασης του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική σχετικά με το ίδιο το έργο του και τις αντιλή... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ στην ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ του ΚΚΕ στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ για ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ στην ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΗ

Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-011921/2015  προς την Επιτροπή

Άρθρο 130 του Κανονισμού      

Θέμα:   Διαρκής επιβάρυνση των ροδακινοπαραγωγών από τις κυρώσεις της ΕΕ

Για ακόμα μία χρονιά οι ροδακινοπαραγωγοί στην Ελλάδα βλέπουν τη σοδειά τους να μένει στο χωράφι ή να πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές, κάτω από το κόστος παραγωγής, τη στιγμή που τα ροδάκινα πωλούνται 7-8 φορές πιο ακριβά στους εργαζόμενους καταναλωτές. Οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες όταν τα ροδάκινα προορίζονται για μεταποίηση ή χυμοποίηση.

Η κατάσταση αυτή έχει επιδεινωθεί από το εμπάργκο των εξαγωγών της ΕΕ και των κυβερνήσεών της προς τη Ρωσία, ως συνέπεια των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία, έπειτα από την παρέμβαση των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ και τη στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Είναι γνωστό ότι η Ρωσία αποτελεί σημαντικό αποδέκτη της φρουτοπαραγωγής της χώρας μας μετά την απώλεια των αγορών των χωρών της ΕΕ, συνέπεια και των εφαρμοζόμενων στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Στις αρνητικές εξελίξεις για τους ροδακινοπαραγωγούς έρχονται να προστεθούν τα μέτρα ενίσχυσης της άγριας φοροληστείας των αγροτών που προβλέπει η νέα συμφωνία-μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ερωτάται η Επιτροπή: 

–Πώς τοποθετείται στην άμεση ανάγκη να δοθεί γενναία έκτακτη ενίσχυση στους ροδακινοπαραγωγούς, πολλαπλάσια από το ελάχιστο ποσό των 30 εκ. ευρώ που δόθηκε πέρσι, δεδομένου ότι συνεχίζεται το εμπάργκο στις εξαγωγές προς τη Ρωσία και η επιβάρυνση των μικρομεσαίων αγροτών;

                                                                                      Σωτήριος Ζαριανόπουλος 

                                                                                       Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ 

E-011921/2015

Απάντηση του κ. Hogan εξ ονόματος της Επιτροπής

(23.9.2015)

 

Στην Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-011921/2015 προς την Επιτροπή

Άρθρο 130 του Κανονισμού

           

Σωτήριος Ζαριανόπουλος  - Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Θέμα:   Διαρκής επιβάρυνση των ροδακινοπαραγωγών από τις κυρώσεις της ΕΕ

 

Το καθεστώς στήριξης για την άμβλυνση των επιπτώσεων της συνεχιζόμενης ρωσικής απαγόρευσης των εισαγωγών στον τομέα των οπωροκηπευτικών παρατάθηκε στις 7 Αυγούστου 2015[1]. Καλύπτει την περίοδο από τις 8 Αυγούστου 2015 έως τις 30 Ιουνίου 2016. Τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια έχουν συμπεριληφθεί ως επιλέξιμα προϊόντα.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου καθεστώτος, μπορεί να χορηγηθεί στήριξη για μέγιστη ποσότητα προϊόντων, η οποία κατανέμεται ανά ομάδα και βασίζεται στο επίπεδο των εξαγωγών προς τη Ρωσία κατά τα τρία έτη που προηγούνται της απαγόρευσης. Οι ποσότητες για την Ελλάδα ανέρχονται σε 20 900 τόνους για τα ροδάκινα και τα νεκταρίνια· 7 950 τόνους για τα πορτοκάλια, τις κλημεντίνες, τα μανταρίνια και τα λεμόνια· 1 350 τόνους για τις ντομάτες, τα καρότα, τις γλυκοπιπεριές, τα αγγούρια και τα αγγουράκια· 16 300 τόνους για τα δαμάσκηνα, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια, και 2 500 τόνους για τα μήλα και τα αχλάδια.

 

Επιπλέον, συμπληρωματική ποσότητα 3 000 τόνων διατίθεται σε παραγωγούς σε όλα τα κράτη μέλη για ένα ή περισσότερα προϊόντα που καλύπτονται από τον κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 1031/2014[2].

Στο πλαίσιο του καθεστώτος που εγκρίθηκε πέρυσι για την παροχή έκτακτης στήριξης στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών, η απορρόφηση από την Ελλάδα ανήλθε συνολικά σε 3 668 τόνους

 

[1]     Κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμός (ΕΕ) 2015/1369 της Επιτροπής, της 7ης Αυγούστου 2015, για την τροποποίηση του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1031/2014 σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών (ΕΕ L 211 της 8.8.2015, σ. 17).

[2]     Κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1031/2014 της Επιτροπής, της 29ης Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη θέσπιση συμπληρωματικών προσωρινών έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών, (ΕΕ L 284 της 30.9.2014, σ. 22).

Έχει διαβαστεί 342 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 01 Μαρτίου

Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 2 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 02 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 4 ως 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 890 επισκέπτες και 0 μέλη.