Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ1 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/93 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ4 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: «Μένουμε ανυπότακτοι με καθαρή σκέψη! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά»

από Η Άλλη Άποψη
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ: «Μένουμε ανυπότακτοι με καθαρή σκέψη! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά»

 

«Μένουμε ανυπότακτοι με καθαρή σκέψη! Παλεύουμε ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά», τονίζει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) στη διακήρυξή του με αφορμή την 26η Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Το ΕΣΥΝ «κτυπάει» καμπανάκι κινδύνου αφού όπως επισημαίνει όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν την επιδείνωση του φαινομένου. Οι χρήστες έφτασαν, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, τα 309 εκατομμύρια άτομα με τάση ανόδου, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τους είναι μεταξύ 15 και 34 ετών, γεγονός που σημαίνει τη μείωση του μέσου όρου ηλικίας έναρξης της χρήσης.

Ειδικότερα για τη χρήση κάνναβης αναφέρει ότι με το παραμύθι της ελεύθερης επιλογής νομιμοποιούν τη χρήση της, για διάφορους σκοπούς, σε μια σειρά από χώρες. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο δεν άλλαξε τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ περί παρασκευασμάτων κάνναβης, αλλά προχώρησε και στην εκχώρηση μιας σειράς αδειών για καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης.

Παραθέτοντας ορισμένα στοιχεία, σημειώνει ότι στις ΗΠΑ και στον Καναδά η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης εκτίναξε τα ποσοστά ευφορικής χρήσης της και μείωσε το μέσο όρο ηλικίας έναρξής της ενώ στην Ελλάδα, το 2017 το 46% από όσους απευθύνθηκαν σε πρόγραμμα απεξάρτησης δήλωσαν πρόβλημα με τη χρήση κάνναβης.

Το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 68% στις χώρες όπου η κάνναβη έχει αποποινικοποιηθεί (Ολλανδία, Ισπανία).

Υπογραμμίζει ακόμη ότι στην καραντίνα οξύνθηκαν τα αίτια που οδηγούν τους νέους στη χρήση αφού όπως επισημαίνει:

«Την περίοδο της καραντίνας οξύνθηκαν η οικονομική ανασφάλεια, η εργασιακή αβεβαιότητα, η απελπισία των νέων για την εξέλιξη της ζωής τους. Ο φόβος μπροστά στην απειλή του κορονοϊού χωρίς ουσιαστική κοινωνική προστασία, αξιοποιήθηκε από τις κυβερνήσεις για να καταστείλει νεανικές συνειδήσεις με νέους τρόπους. Τα αισθήματα ματαιότητας λόγω της απραξίας, οι καταστάσεις ανίας εξαιτίας του εγκλεισμού στο σπίτι, διαμόρφωσαν τις συνθήκες για απότομη αύξηση της χρήσης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι, μπροστά στην εξαγγελία της καραντίνας, παρατηρήθηκε μαζική αγορά και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών όλων των ειδών, κυρίως κάνναβης ιδίως στις χώρες όπου είναι νόμιμη, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε πρόβλημα έλλειψης προμηθειών λόγω αυξημένης ζήτησης.

Ταυτόχρονα, τα αιτήματα για απεξάρτηση μειώθηκαν ραγδαία, ενώ παρατηρήθηκαν επίσης τερματισμοί της θεραπευτικής διαδικασίας. Εντείνεται η ανησυχία για αύξηση των υποτροπών στη χώρα μας με την επικράτηση της λογικής ότι "τώρα δεν γίνεται τίποτα". Αυτή η λογική αντανακλά τα καλέσματα των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο προς τους νέους να σκύψουν το κεφάλι, να γίνουν παρατηρητές της διάλυσης των ονείρων τους, να αγκιστρωθούν από τους εμπόρους συνειδήσεων, να επιζητούν "ψεύτικους κόσμους", όσο στον πραγματικό μεθοδεύονται νέες χειρότερες εξελίξεις».

Το ΕΣΥΝ αναφέρει ότι οι νέοι δεν έρχονται αντιμέτωποι πρώτη φορά με τέτοια φαινόμενα, αφού όπως σημειώνει «το κάλεσμα για "ατομική ευθύνη" χρόνια τώρα χρησιμοποιείται σαν επιχείρημα για να ενοχοποιεί τα θύματα και να απαλλάσσει τους πραγματικούς ενόχους από τις ευθύνες τους».

Επισημαίνει ότι η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων οδηγούν στο να μετατραπεί η «απεξάρτηση» σε «ατομική επιλογή» και ευθύνη πάνω στα οποία βασίζεται η πολιτική «κόστους - οφέλους» της ΕΕ προωθώντας τον κοινωνικό θάνατο των υποκατάστατων ηρωίνης και των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης ως ευκαιρία, ενώ συνεχίζουν να διαλύουν τη φιλοσοφία των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων και της πολυπαραγοντικής επιστημονικής θεραπευτικής προσέγγισης.

Το ΕΣΥΝ καλεί τους νέους με καθαρή τη συνείδηση να παλέψουν για τη ζωή που τους αξίζει διεκδικώντας:

Στήριξη και αύξηση των «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων ως το κύριο μοντέλο θεραπείας.

Ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης. Εφαρμογή προγραμμάτων κατά των εξαρτήσεων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες, στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στα στρατόπεδα.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Ενίσχυση της δωρεάν αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας των νέων ανθρώπων.

Πολλαπλασιασμό των κέντρων ενημέρωσης, των προγραμμάτων δράσης στο δρόμο, των κέντρων υποστήριξης χρηστών με κρατική χρηματοδότηση.

Παύση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιωτικών φορέων και ΜΚΟ στους τομείς Πρόληψης και Απεξάρτησης. Πρόληψη και απεξάρτηση δημόσια και δωρεάν για όλους με ενίσχυση των προγραμμάτων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Όχι στη νομιμοποίηση της κάνναβης. Κανένας αντιεπιστημονικός διαχωρισμός των ναρκωτικών σε «σκληρά - μαλακά».

Όχι στη λειτουργία Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης.

Μέτρα για την προστασία όλων των τοξικοεξαρτημένων από την πανδημία του κορονοϊού.

Ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό όλων των Κέντρων Πρόληψης και των θεραπευτικών προγραμμάτων με σκοπό την πρόληψη των υποτροπών και την ενδυνάμωση του κινήτρου θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης ενόψει μίας νέας καραντίνας

Έχει διαβαστεί 129 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 430 επισκέπτες και 1 μέλος.