Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το αντιλαϊκό της έργο...

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΓΕΡΟΥΝ ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το αντιλαϊκό της έργο...

Άλλη μια ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης από εκπρόσωπο του «κουαρτέτου» έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς για τη βρώμικη δουλειά που φέρνει σε πέρας η κυβέρνησή του, τσακίζοντας το λαό για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Αυτήν τη φορά ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή», τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της το 2019... «αδειάζοντας» τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και το σύνθημα «εκλογές τώρα» που επιχείρησε να λανσάρει η ΝΔ.

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019...»

«Η πολιτική σταθερότητα είναι το κλειδί. Η Ελλάδα την έχει τώρα, οι εκλογές είναι για το 2019, ας τις κρατήσουμε για τότε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας μάλιστα σε ό,τι αφορά στη σημερινή κυβέρνηση τη «στενή συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους» και την ανάγκη να διατηρηθεί η «επαγγελματική καθαρή συνεργασία, σαν κι αυτή που έχουμε τώρα».

Σε ένα μπαράζ συγχαρητηρίων για το αντιλαϊκό έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο επικεφαλής του Eurogroup αναγνωρίζει την ικανότητά της να προωθεί αποφασιστικά την αντιλαϊκή πολιτική και παράλληλα να διαχειρίζεται σημαντικό τμήμα της λαϊκής δυσαρέσκειας: «Πρέπει να επιβραβεύσω την ελληνική κυβέρνηση για τη δουλειά που έχει κάνει. Γνωρίζω βέβαια με τι κόστος για την κοινωνία έχει συμβεί αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η «δημοσιονομική βελτίωση είναι τόσο εντυπωσιακή». Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο, επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά ότι «θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός, ικανός να καθοδηγήσει τη χώρα του στο δρόμο της σταθερότητας»...

Το «άδειασμα» των άλλων αστικών κομμάτων πάει μάλιστα ακόμα παραπέρα, αφού σε ερώτηση σχετικά με την «ανατροπή αναπτυξιακών μεταρρυθμίσεων παλαιότερων περιόδων, όπως στην εκπαίδευση και στη δημόσια διοίκηση», ο Γ. Ντάισελμπλουμ απαντά: «Δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν ξηλωθεί. Αφορούν τομείς που είναι εκτός του προγράμματος». Μια απάντηση, βέβαια, που επιβεβαιώνει ταυτόχρονα το γεγονός ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν «ανατρέπει», αλλά συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική με τους προκατόχους του.

Σε ερώτηση, εξάλλου, για τις «συμβουλές» που θα έδινε στην αντιπολίτευση, ο επικεφαλής του Eurogroup καλεί σε «αγαστή συνεργασία όλου του πολιτικού κόσμου, με στόχο το εθνικό συμφέρον». Ορίζοντας ως τέτοιο την καπιταλιστική ανάκαμψη, αναφέρει: «Το διακύβευμα θα έπρεπε να αφορά μόνο την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις, τα κόμματα οφείλουν να συνεργάζονται».

 

Μνημόνια διαρκείας και επιτάχυνση στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων
 

Κατά τ' άλλα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ επιβεβαιώνει τα αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας στο πλαίσιο της ΕΕ: Την ώρα που η κυβέρνηση πουλάει το «αφήγημα» της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια και την εποπτεία», ο επικεφαλής του Eurogroup αναφέρει ρητά: «Η επιτήρηση των εθνικών οικονομιών μετά τη λήξη των προγραμμάτων είναι δεδομένη. Κύπρος, Πορτογαλία, Ιρλανδία και άλλες υποχρεούνται να υποβληθούν δυο φορές το χρόνο σε έλεγχο, όπως απαιτούν ο ESM και το ΔΝΤ. Αυτό θα ισχύσει και για την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τον επόμενο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης με την τρίτη «αξιολόγηση», ο Γ. Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους και προσθέτει: «Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη. Αυτήν τη φορά δεν αφορά τόσο πολύ ψήφιση μέτρων όσο την εφαρμογή τους. Διακρίνω ισχυρή βούληση από όλες τις πλευρές. Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να τελειώσει πριν το τέλος του χρόνου».

Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει ότι «το κλειδί είναι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων σε όλο της το εύρος», ενώ ξεχωρίζει τις «αλλαγές στη Διοίκηση και στη Δικαιοσύνη, έτσι ώστε κάθε επενδυτής που θέλει να κάνει μπίζνες στην Ελλάδα να ξέρει πού βρίσκεται και πώς προστατεύεται».

Αναφερόμενος, τέλος, συνολικότερα στο μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπως και στο μέλλον της σχέσης ΕΕ-ΔΝΤ, σημειώνει ότι «η ενίσχυση του ESM και η θεσμοθέτηση του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου θα επιτρέψουν πράγματι την απεμπλοκή του ΔΝΤ» από προγράμματα και παρεμβάσεις στην Ευρώπη.

Έχει διαβαστεί 612 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 403 επισκέπτες και 0 μέλη.