Τρίτη, 18 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Για «αστοχία» κάνει λόγο η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή. Περί «ημετέρων» η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Για «αστοχία» κάνει λόγο η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή. Περί «ημετέρων» η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Nα διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα περιβόητα προγράμματα τηλεκατάρτισης των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων, τα οποία αναγκάστηκε να αποσύρει μετά τη γενικευμένη κατακραυγή, επιχειρεί εναγωνίως η κυβέρνηση. Η υπόθεση αξιοποιείται συν τοις άλλοις και για να τονώσει τη δικομματική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αμβλύνθηκε λόγω της «εθνικής ομοψυχίας» των κομμάτων του κεφαλαίου για τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ο υπουργός Εργασίας απέδωσε την όλη «αστοχία» στο γεγονός ότι η κυβέρνηση ακολούθησε το πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Γ. Βρούτσης εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε να ζητάει την παραίτησή του.

«Έγιναν όλα σε χρόνο μηδέν. Στον ελάχιστο χρόνο που είχαμε, ακολουθήσαμε το πλαίσιο που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε άμεσα να πληρωθούν τα 600 ευρώ. Εντός του πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ κινηθήκαμε και δεν αποκλίναμε σε επίπεδο διαφάνειας», είπε ο Γ. Βρούτσης στη Βουλή, εστιάζοντας το πρόβλημα στο ότι το πλαίσιο ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει αξιολόγηση προγραμμάτων. «Εμείς, στο υπουργείο Εργασίας είχαμε την τόλμη να πούμε ότι το πρόγραμμα αποσύρεται. Αυτό λέγεται πολιτική εντιμότητα και γενναιότητα. Γυρίζουμε όλα τα συστήματα πίσω και αξιολογούμε το νομοθετικό πλαίσιο ώστε τα προγράμματα τηλεκπαίδευσης να έχουν και ποιοτική αξιολόγηση», συμπλήρωσε. Ο ίδιος ανέφερε ότι την περίοδο 2016-2019 δόθηκαν περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ σε ΚΕΚ για τηλεκατάρτιση ανέργων, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

«Όταν λαμβάνονται τόσο πολλά μέτρα σε τόσο μεγάλη πίεση χρόνου μπορεί να γίνονται και αστοχίες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, ο οποίος τόνισε πως ο υπουργός Εργασίας εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού.

«Καραμπινάτο σκάνδαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όχι απλό λάθος», χαρακτήρισε την υπόθεση των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό («Alpha»), κάνοντας λόγο για «σκάνδαλο που στήθηκε από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονται ευθέως με το κόμμα της ΝΔ».

Στην πραγματικότητα, η εμπλοκή των διαφόρων φορέων κατάρτισης είναι πάγια πρακτική, νομοθετημένη από το 2011, με κατευθύνσεις της ΕΕ. Με ευθύνη δηλαδή όλων των κυβερνήσεων και με τον μανδύα της διαφάνειας, «ροκανίζονται» από ΚΕΚ, σχολάρχες και λοιπά αρπακτικά τεράστια ποσά, αντί αυτά να πηγαίνουν για την προστασία των ανέργων.

Έχει διαβαστεί 440 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 758 επισκέπτες και 0 μέλη.