του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα
Για το Φλεβάρη μετατίθεται η εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
από Η Άλλη Άποψη
Από το Φλεβάρη και όχι το Γενάρη, όπως προβλεπόταν αρχικά, θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε χτες το υπουργείο Εργασίας. Παράλληλα, παρά τις περικοπές στην Πρόνοια που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα, παραμένει ζητούμενο η χρηματοδότηση του εν λόγω εργαλείου διαχείρισης της ακραίας φτώχειας για το 2018.
Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται για το Γενάρη το πρόγραμμα επιδότησης σίτισης (υλοποιείται μέσω προπληρωμένης κάρτας και αφορά τους δικαιούχους που δεν κατοικούν στους 30 δήμους της πιλοτικής εφαρμογής του ΚΕΑ), ένα πρόγραμμα που θα σταματήσει όταν εφαρμοστεί το ΚΕΑ.