Σάββατο, 20 Οκτ, 2018

  • "Γαλάζιες" σκοτούρες στην Ημαθία
  • ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να λάβουν αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ και ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018
  • ΠΓΔΜ:Με όργιο παρεμβάσεων ψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση
  • Υπουργοί Μοναξιάς και…Αυτοκτονίας: Μία κοινωνία που σαπίζει!
  • ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του αυτόφωρου στα εγκλήματα διά του Τύπου
"Γαλάζιες" σκοτούρες στην Ημαθία1 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να λάβουν αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΗ και ΔΕΚΕΜΒΡΗ 20183 ΠΓΔΜ:Με όργιο παρεμβάσεων ψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση4 Υπουργοί Μοναξιάς και…Αυτοκτονίας: Μία κοινωνία που σαπίζει!5 ΚΚΕ: Κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του αυτόφωρου στα εγκλήματα διά του Τύπου6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για το επικίνδυνο κριτήριο της «οικονομικής αποδοτικότητας» στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και άλλων υποδομών

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Για το επικίνδυνο κριτήριο της «οικονομικής αποδοτικότητας» στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων και άλλων υποδομών

Τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονούν για την ίδια τη ζωή, την υγεία και την ασφάλεια των λαϊκών στρωμάτων η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεών της με κριτήριο το «κόστος - όφελος» για τη χρηματοδότηση αντιπλημμυρικών κι άλλων ζωτικής σημασίας υποδομών τονίζει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε Ερώτησή της που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης στην Ερώτηση επισημαίνει τα παρακάτω:

Σε έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας και χρηματοδοτεί η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ, κατά παραγγελία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2012 περί της «ανάλυσης κόστους οφέλους πλημμυρών» περιλαμβάνεται το κυνικό όσο και προκλητικό «συμπέρασμα» ότι : «Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία (δηλ. εύπορες οικογένειες ή πολύτιμα εργοστάσια) από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται "δίκαιες", αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης "κόστους - οφέλους"», καταλήγει το έγγραφο.

Η Ευρ. Ένωση μαζί με τις κυβερνήσεις της, υπηρετώντας διαχρονικά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, όπως άλλωστε διακηρύσσει από το 2014 μεταξύ άλλων κι η «Δασική Στρατηγική» της, προωθεί την αντίληψη περί «κόστους - οφέλους». Αντίστοιχα ιεραρχεί τη χρηματοδότηση στα κράτη-μέλη για κατασκευή έργων υποδομής με βάση το αν αυτά είναι ανταποδοτικά κι αν εξασφαλίζουν «προστιθέμενη αξία» για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Με αυτήν την επιζήμια ευρωενωσιακή πολιτική και τη διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην Ελλάδα, μόνο ως άμεσα αποτελέσματα όλων των παραπάνω μπορούν να αποτελούν το ότι: Απουσιάζουν για δεκαετίες κρίσιμες υποδομές αντιπυρικής - αντιπλημμυρικής προστασίας, οι κρατικοί οργανισμοί κι υπηρεσίες είναι απογυμνωμένες από το απαιτούμενο προσωπικό, με τραγικό αποτέλεσμα την ανείπωτη τραγωδία των δεκάδων νεκρών και τραυματιών της πρόσφατης πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική.

Αντίστοιχα αυτή η πολιτική οδήγησε στα βαλτωμένα για δεκαετίες αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές όπως η Μάνδρα Αττικής, όπου η περσινή πλημμύρα που οδήγησε σε 24 νεκρούς και σε επαναλαμβανόμενες καταστροφές των υπαρχόντων των εργατικών λαϊκών στρωμάτων της περιοχής με την πρώτη μπόρα.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πώς τοποθετείται:

- Στο εν λόγω προκλητικό «συμπέρασμα» της μελέτης που η ίδια χρηματοδότησε;

- Στο ότι η ίδια η πολιτική της και των κυβερνήσεών της με κριτήριο τα κέρδη του κεφαλαίου και την «οικονομική αποδοτικότητα» οδηγεί σε μεγάλες περικοπές και παραπομπή στις καλένδες ζωτικής ανάγκης έργων για το λαό, που έχει ως αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών και μεγάλες καταστροφές;

Έχει διαβαστεί 46 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

"Η Άλλη Άποψη" Multimedia

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Δ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Κυριακή, 21 Οκτωβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 114 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά