Σε άλλο επίπεδο έχει περάσει τις τελευταίες ώρες η «αντιπαράθεση» ανάμεσα στην κυβέρνηση, στο ΠΑΣΟΚ και το κόμμα Τσίπρα, με αφορμή τις προχτεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την ενεργειακή ακρίβεια.Τσακώνονται φόρα παρτίδα για την πατρότητα των «κοστολογημένων» μέτρων και για το ποιος μπορεί καλύτερα να διαφυλάξει από τη μια τη δη... Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αφρίν
από Η Άλλη Άποψη
ΤοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕεξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο Αφρίν, που καταλήφθηκε από την Τουρκία:
«Η κατάληψη της πόλης του Αφρίν, στη Βόρεια Συρία, είναι ακόμα ένας επικίνδυνος κρίκος στην αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και της επιθετικότητας της Τουρκίας, η οποία με δύο ήδη στρατιωτικές επιχειρήσεις και τη χρησιμοποίηση μισθοφόρων του “Ελεύθερου Συριακού Στρατού” κατέχει συριακό έδαφος και προωθεί σχέδιο διαμελισμού της χώρας.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα και την εμπλοκή ισχυρών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στη Συρία. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό και ιδιαίτερα στο λαό της Βόρειας Συρίας, που βιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου».