«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Μόνο περισσότερη οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίσκεψη του πρωθυπουργού στις πυρόπληκτες περιοχές
από Η Άλλη Άποψη
«Μόνο περισσότερη οργή κι αγανάκτηση -από αυτή που ήδη υπάρχει στους κατοίκους και πληγέντες της Ανατολικής Αττικής- μπορεί να προκαλέσει η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην περιοχή και κυρίως οι δηλώσεις του για τις περιορισμένες ζημιές.
Πραγματικά είναι άξιο απορίας που πήγε και τι επισκέφτηκε ο κύριος Μητσοτάκης για να παρουσιάζει αυτή τη μαγική εικόνα. Πάντως, οι κάτοικοι της περιοχής, που είδαν για μια ακόμη αφορά τις περιουσίες τους να καίγονται, που έψαχναν πυροσβέστες και έπεφταν πάνω σε περιπολικά, που προσπαθούν με τις δικές τους δυνάμεις να καθαρίσουν τα σπίτια τους, έχουν τελείως διαφορετική εικόνα για το τι συνέβη στην Ανατολική Αττική.
Από την οργή όλων αυτών δεν πρόκειται να γλιτώσει ούτε ο κύριος Μητσοτάκης και η σημερινή κυβέρνηση, ούτε όσοι ακόμη έχουν συνδιαμορφώσει αυτή την πολιτική της συμφοράς και της καταστροφής για το λαό».