Παρασκευή, 29 Μάι, 2020

  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Καταδικάζει το νέο ρατσιστικό έγκλημα από αστυνομικό στην «πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ»
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
  • Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις Δ.Ε. Βεργίνας και Μακεδονίδας  Υπογράφτηκαν οι σχετικές συμβάσεις από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Βέροιας
  • Προσλήψεις 30 γεωπόνων στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Ημαθίας, μετά από αίτημα του βουλευτή Τάσου Μπάρτζωκα
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τη στάση εργασίας των συμβασιούχων στις μονάδες υγείας την Πέμπτη 4 Ιουνίου
  • Συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας στο πλαίσιο του έργου Cult CreaTE
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ: Καταδικάζει το νέο ρατσιστικό έγκλημα από αστυνομικό στην «πολυδιαφημισμένη δημοκρατία των ΗΠΑ»1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ2 Ξεκινούν εργασίες συντήρησης κοινόχρηστων χώρων στις Δ.Ε. Βεργίνας και Μακεδονίδας  Υπογράφτηκαν οι σχετικές συμβάσεις από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Βέροιας  3 Προσλήψεις 30 γεωπόνων στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Ημαθίας, μετά από αίτημα του βουλευτή Τάσου Μπάρτζωκα 4 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ: Στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τη στάση εργασίας των συμβασιούχων στις μονάδες υγείας την Πέμπτη 4 Ιουνίου5 Συνεργασία του Δήμου Η.Π. Νάουσας με την ΕΤΑΠ Λευκωσίας στο πλαίσιο του έργου Cult CreaTE6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Όχι υποστήριξη της ΕΣΣΔ στον «Γερμανορωσσικόν πόλεμον»!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Όχι υποστήριξη της ΕΣΣΔ στον «Γερμανορωσσικόν πόλεμον»!

Το έγγραφο που παρουσιάζουμε δείχνει τον πραγματικό χαρακτήρα των δοσιλογικών κυβερνήσεων που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής στη χώρα μας. Πρόκειται για έγγραφο του Υπουργείου Γεωργίας με το οποίο γίνεται αναφορά εναντίον εκείνων των υπαλλήλων που υποστηρίζουν την νίκη της ΕΣΣΔ, μετά την έναρξη του πολέμου με την Χιτλερική Γερμανία:

«‘Ελληνική Πολιτεία

Υπουργείον γεωργίας

Υπηρεσία Διοικητικού

Τμήμα Προσωπικού

Εν Αθήναις τη 5-8-1941

Εμπιστευτική

ΠΡΟΣ

1.Τας Διευθύνσεις, Τμήμα και Γραφεία

Παρ’ ημίν

2.Απάσας τας υφ’ ημάς Αρχάς

Περιήλθεν εις γνώσιν τόσον ημών όσον και του κ. Προέδρου της Κυβερνήσεως ότι αι Αρχαί Κατοχής έχουσι και περισυλλέγουσι στοιχεία, καθ’ α υπάλληλοι εξεδήλωσαν υπέρ της επικρατήσεως του Κομμουνισμού κατά τον διεξαγόμενον Γερμανορωσσικόν Πόλεμον. Κρίνομεν περιττόν να τονίσωμεν τους κινδύνους, οίτινες επαπειλούσιν του υπαλλήλους τούτους.

Εκ του λυπηρού γεγονότος όμως τούτου αγόμεθα εις το συμπέρασμα, ότι υπάλληλοι τινές πλανώνται οικτρώς ελαυνόμενοι από ρομαντισμόν και αισθηματολογίαν χωρίς να προσφεύγωσι εις την λογικήν και την σκληράν πραγματικότητα. Ανεξαρτήτως τούτων, πάντες οι Ελληνες και επομένως και οι υπάλληλοι εις την κατάστασιν εις η ευρέθη η Ελλάς έχουσιν υποχρέωσιν να τηρήσωσι την Εθνικήν ενότητα και συνεκτικότητα των, να επιδείξουσι αξιοπρέπειαν και να διατηρώσι τα Πάτρια.

Οι υπάλληλοι έχουσι υποχρέωσιν να εξυπηρετώσι τον Ελληνικόν λαόν νομίμως, να διαφωτίζωσι και καθοδηγώσι το περιβάλλον των, να επιδεικνύουν ψυχραιμίαν, ηρεμίαν και πίστιν επί το μέλλον και να αξιώσι όπως και ο λαός εκπληροί τα καθήκοντά του.

Δεν είναι επιτρεπτόν ούτε νοητόν οι υπάλληλοι να γίνωνται φορείς διαδόσεων και αφορμήν ανησυχιών, διότι ούτοι θεωρούνται και πρέπει να είναι το βάθρον του Κράτους και η προσωποποίησις της υψηλοφροσύνης. Υπάλληλοι με ταπεινά ελατήρια και νοσηράς σκέψεις δέον να εξοβελίζωνται, ίνα ο υπαλληλικός κόσμος εξυψωθή εις το προσήκον ύψος, εις το οποίον τον θέλει το Κράτος.

Οι Υπάλληλοι δέον να πιστεύουν εις το μέλλον του Εθνους, χωρίς να διανοώνται να στρέφωνται καθ’ οιουδήποτε, διότι θα εκτιμηθούν και ο βαθμός του πνεύματος αυτοθυσίας που επεδείχθη και ο βαθμός του πολιτισμού μας και τα δικαιώματα της υπερόχου φυλής μας. Ας παραδειγματισθούν πάντες από το γεγονός ότι ξένοι καθηγηταί Πανεπιστημίου, αξιωματικοί και υπάλληλοι δια να εξυπηρετήσουν το Έθνος των εδέχθησαν και απεστάλησαν ως διερμηνείς, ως διδάσκαλοι χωρίων και ακόμη ως γυρολόγοι προφανώς με την αρχήν «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».

(Δημοσιεύτηκε στην έντυπη μορφή της «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»)

Έχει διαβαστεί 479 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΒΔ 2-4 μποφόρ

Παρασκευή, 29 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 9 ως 23 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Σάββατο, 30 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 22 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 130 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά