Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Καλλιέργεια εφησυχασμού από την μείωση των κρουσμάτων και τον εμβολιασμό αλλά κανένα μέτρο προστασίας

από Η Άλλη Άποψη
Καλλιέργεια εφησυχασμού από την μείωση των κρουσμάτων και τον εμβολιασμό αλλά κανένα μέτρο προστασίας

Κάτω από το «χαλί» της αισιοδοξίας που δημιουργεί η πολυαναμενόμενη έναρξη του εμβολιασμού  στις αρχές του 2021 και η  «αίσθηση» μείωσης των κρουσμάτων κορονοϊού, επιχειρεί η κυβέρνηση να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την μη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας από την πανδημία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του ΕΟΔΥ για την πορεία της πανδημίας, η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σημείωσε ότι η αίσθηση όλων όσων παρακολουθούν την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι ότι έχουμε μειωμένο αριθμό, προσθέτοντας επίσης ότι έχουμε πλέον εμφανή μείωση και των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία και ίσως βλέπουμε και κάποια πρώτα σημεία σταθεροποίησης των νέων διασωληνωμένων ασθενών και καθημερινών θανάτων. Ακόμα, τόνισε ότι είμαστε πλέον κοντά και στο εμβόλιο, σημειώνοντας ότι ήδη, όπως όλοι γνωρίζετε, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες δόθηκε το πράσινο φως να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ. Και στη χώρα μας, συνέχισε, ελπίζουμε ότι ο εμβολιασμός θα αρχίσει στις αρχές του επόμενου έτους, του 2021. Μάλιστα, στάθηκε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων, οι οποίες και θα έχουν προτεραιότητα και συγκεκριμένα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου στους ειδικούς πληθυσμούς των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας αλλά και των ασθενών με υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι όπως είπε το χρειάζονται περισσότερο από όλους και επειγόντως.

Αναφερόμενη στην εορταστική περίοδο σε σχέση με την πανδημία, στάθηκε στην ανάγκη του καθορισμού της λεγόμενης «κοινωνικής φούσκας» (μέχρι 9 άτομα στο τραπέζι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά), ενώ επεσήμανε ότι ο συγχρωτισμός και οι συναθροίσεις αποτελούν ευκαιρία υπερμετάδοσης του ιού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, αρκούν 8 λεπτά για να γίνει διασπορά του ιού σε ένα διαμέρισμα 150 τ.μ. με 20 καλεσμένους.

Από την πλευρά του, ο Γκίκας Μαγιορκίνης, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σημείωσε ότι στην Ελλάδα, με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η μείωση των ενεργών κρουσμάτων, που παρατηρήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθήθηκε και μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όπως πρόσθεσε, το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι τα σημεία πίεσης στο σύστημα Υγείας δείχνουν ελαφρά υποχώρηση, ωστόσο υπογράμμισε ότι τα σημεία αυτά βελτίωσης δεν έχουν ανακουφίσει σημαντικά το συσσωρευμένο φορτίο νοσηρότητας στο ΕΣΥ και η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Στην Αττική ανάφερε, ο αριθμός των διαγνώσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο παρέμεινε στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ενώ η Θεσσαλονίκη παρουσίασε περίπου 20% λιγότερες διαγνώσεις από ότι το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας ότι η επιδημιολογική εικόνα εξακολουθεί να είναι πιο επιβαρυμένη στη Βόρεια Ελλάδα και καλύτερη στη Νότια Ελλάδα.

Και αυτός από την πλευρά του, αναφέρθηκε στη σημασία της διαμόρφωσης της λεγόμενης «κοινωνικής φούσκας» ενόψει εορτών, επισημαίνοντας ότι ο πιο ασφαλές τρόπος είναι να συναντηθούμε με τα ίδια άτομα στα εορταστικά τραπέζια (Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά) και όχι με άλλα νοικοκυριά. Αν έχουμε συμπτώματα να μην πάμε, να αποφύγουμε εναγκαλισμούς, να τηρήσουμε τα μέτρα ατομικής υγιεινής και να εφαρμόσουμε καλό αερισμό του χώρου, σημείωσε ο Γ. Μαγιορκίνης.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ).


Έχει διαβαστεί 613 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 425 επισκέπτες και 0 μέλη.