Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Κάλπικη αντιπαράθεση και για τις πυρκαγιές στήνουν κυβέρνηση και ΝΔ

από Η Άλλη Άποψη

Στο έλεος της φωτιάς είναι δάση, σπίτια και περιουσίες λόγω των ελλείψεων τόσο στην πρόληψη όσο και για καταστολή των πυρκαγιών όπως αποδεικνύουν τα πύρινα μέτωπα που καίνε σε Αττική και σε νησιά του Ιονίου.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες της για την συνέχιση της πολιτικής των ελλείψεων και η ΝΔ επιχειρεί να καρπωθεί πολιτικά οφέλη όταν ως κυβέρνηση τα ίδια έκανε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο «Twitter» αναφέρει πως «ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος» και ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες».

Η ΝΔ σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για κυβερνητική ανικανότητα και την προσωποποιεί στον Νίκο Τόσκα αναφέροντας πως «η ανικανότητα της Κυβέρνησης και προσωπικά του κατ' ευφημισμόν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα έχει τραγικά αποτελέσματα. Αυτός είναι ο αποσταθεροποιητικός παράγοντας». Επίσης η ΝΔ σχολιάζει: «αν ο κ. Τόσκας διαθέτει στοιχεία που να αποδεικνύουν τα περί σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει τριημέρου οφείλει να ενεργήσει άμεσα και να ενημερώσει υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό και τους πολίτες που βλέπουν τις περιουσίες τους να χάνονται» αι προσθέτει «ας αφήσουν επιτέλους τις φθηνές δικαιολογίες και τα σενάρια συνωμοσίας και ας πράξουν τα αυτονόητα».

Για «φτηνή αντιπολίτευση» κάνει λόγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι «η ΝΔ, και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, συνεχίζουν τη φτηνή αντιπολίτευση τη στιγμή ακριβώς που οι άνδρες της Πυροσβεστικής, κάτοικοι και εθελοντές δίνουν μάχη με τις φλόγες». Το υπουργείο αναφέρει ακόμα ότι «οι πυρκαγιές εκδηλώνονται σε περιοχές όπου προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (δείκτης 4)» πως «τα τελευταία εικοσιτετράωρα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε Ζάκυνθο (15 μόνο σε μία ημέρα!), σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Καισαριανή, το Άλσος Βεΐκου, το Κορωπί και στον Κάλαμο» και καλεί «την αντιπολίτευση να μην παίζει με τη φωτιά κάνοντας φτηνή “πολιτική”».

Με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στον Κάλαμο επικοινώνησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και, σύμφωνα με δήλωσή της «εξέφρασα στον Αρχηγό τη στήριξη μου στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, δίνουν τη μάχη με τις φλόγες και ευχήθηκα ταχεία ανάρρωση για τον αξιωματικό του Σώματος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο». 

Έχει διαβαστεί 572 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 541 επισκέπτες και 0 μέλη.