Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Καμία ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των αγροτών

από Η Άλλη Άποψη
Καμία ικανοποίηση των βασικών αιτημάτων των αγροτών

«Η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί κανένα από τα βασικά μας αιτήματα, αυτά που μας έβγαλαν στο δρόμο, που είναι αιτήματα και δίκαια και επιβίωσης» τόνισε ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Γραμματείας της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Επιτροπής με κλιμάκιο της κυβέρνησης.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε κάτω από τη πίεση του κινήματος, συμμετείχαν εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γ. Γεωργαντάς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας.

Ο Ρ. Μαρούδας έκανε λόγο για κοροϊδία, καθώς αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, αφού απέρριψε όλα τα άλλα αιτήματα, είναι τα 50 εκ. ευρώ επιστροφή στο φόρο στα καύσιμα, ενώ οι αγρότες ζητούσαν αφορολόγητο πετρέλαιο. «Τα 50 εκατομμύρια που τα έδινε στο 1/3 των αγροτών, θα τα κάνει 60 εκ. για όλους τους αγρότες, μιλάμε για 181,3 ευρώ κατά μέσο όρο σε κάθε αγρότη (…) Δεν καλύπτει ούτε τα έξοδα βενζίνης που κάναμε για να έρθουμε στη συνάντηση» σημείωσε ο Ρ. Μαρούδας.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη του πρωτογενούς τομέα, την ώρα που έχουν μπουκώσει με εκατομμύρια τους επιχειρηματίες και στον πρωτογενή τομέα έχουν δώσει το 1% όλων αυτών των χρημάτων.

«Ο αγώνας μας είναι αγώνας διαρκείας, πρέπει να συνεχιστεί, πρέπει να δώσουμε και άλλη πολύ μεγάλη μαζική συμμετοχή στους αγώνες μας, να οργανώσουμε το αγροτικό κίνημα, σε αγροτικούς συλλόγους, να συσπειρώσουμε και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας ότι τα προβλήματα λύνονται στους δρόμους του αγώνα, λύνονται με τη δική τους συμμετοχή» τόνισε ο Ρ. Μαρούδας σημειώνοντας ότι θα ενημερώσουν τους αγρότες στα μπλόκα για τη συνάντηση.

Αναφέρθηκε στην τεράστια αύξηση στη τιμή των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης επισημαίνοντας ότι οι αγρότες δίνουν μάχη επιβίωσης όχι μόνο για τους ίδιους, αλλά για όλο τον ελληνικό λαό. «Όταν ζητήσαμε κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα ζητήσαμε και στα σπίτια και στα μαγαζιά και σε όλους» σημείωσε τονίζοντας ότι «είναι ένας αγώνας συνολικά του ελληνικού λαού».

 


Έχει διαβαστεί 979 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 841 επισκέπτες και 0 μέλη.