Σάββατο, 04 Ιούλ, 2020

  • Οι λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν «στον γύψο»
  • ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Παντελεήμονα: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!
  • Απάντηση της Μητρόπολης Βεροίας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας
  • Ενδιαφέρουσα ημερίδα στη Νάουσα για το Βέρμιο
  • Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα "γεγονότα της Νάουσας" με την κλήση εκπαιδευτικών από την Αστυνομία
Οι λαϊκοί αγώνες δεν μπαίνουν «στον γύψο»1 ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ κ. Παντελεήμονα: ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ2 ΠΕΝΤΕ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ REUNION ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!3 Απάντηση της Μητρόπολης Βεροίας στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας4 Ενδιαφέρουσα ημερίδα στη Νάουσα για το Βέρμιο5 Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για τα "γεγονότα της Νάουσας" με την κλήση εκπαιδευτικών από την Αστυνομία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κατά γράμμα η τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και από την κυβέρνηση της ΝΔ

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Κατά γράμμα η τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων και από την κυβέρνηση της ΝΔ

Η κατά γράμμα τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων από την κυβέρνηση της ΝΔ ήταν το σαφές μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Βερολίνο και τη συνάντηση που είχε με την Αγκελα Μερκελ, η οποία ευθέως τάχθηκε υπέρ της υλοποίησης των συμφωνημένων δημοσιονομικών στόχων.

Ειδικά για τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με την καγκελάριο ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2019 και το 2020» και πρόσθεσε ότι σκοπός του είναι να επιτευχθεί πρώτα η αξιοπιστία, δηλαδή να εφαρμοστούν αντιλαϊκά μέτρα και «μετά θα συζητήσουμε» για τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος, υποστήριξε ότι μια «γενναία ανάπτυξη κάνει πιο εύκολη αυτή τη συζήτηση». Ανέφερε ότι αυτά είναι θέματα που απασχολούν τους θεσμούς και όχι τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας και πρόσθεσε πως «εν καιρώ και την κατάλληλη στιγμή θα συζητηθούν με τους θεσμούς και, εφόσον χρειαστεί, και διμερώς». Δεσμεύτηκε για «βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές πιο γρήγορα και πιο βαθιά από ότι είχαν επιβληθεί στη χώρα την εποχή μνημονίων, διότι θα είναι δικές μας» και σημείωσε ότι «θέλουμε τη Γερμανία σύμμαχο».

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως ενημερώθηκε από τον Κυρ. Μητσοτάκη για την «μεταρρυθμιστική ατζέντα» και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του. Ανέφερε ότι στην Ελλάδα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και ότι «το κλίμα έχει βελτιωθεί» και συνεπώς «οι δεσμεύσεις της Ελλάδας είναι πιο εύκολες τώρα», παροτρύνοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό λέγοντας πως στις οικονομικές “μεταρρυθμίσεις” «το 50% είναι ψυχολογία» και έκανε λόγο για «κοινές απόψεις και αντιλήψεις».

Οι μπίζνες, κυρίως στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στη διαχείριση των απορριμάτων, ήταν βασικό θέμα της συνάντησης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι υπάρχουν «κοινές αναπτυξιακές προκλήσεις» και πως οι δυο κυβερνήσεις «ετοιμάζουν ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα» στην αποκαλούμενη πράσινη ανάπτυξη και πως στις «αρχές του χρόνου θα παρουσιάσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων». Γνωστοποίησε ότι θα διοργανωθεί ένα «μεγάλο συνέδριο για να παρουσιάσουμε αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες» σε γερμανικές επιχειρήσεις, ενώ έκανε αναφορά και στη ΔΕΗ που, όπως είπε, «είναι σε πολύ δύσκολη φάση» και η κυβέρνηση θέλει να την «εξυγιάνει». Σε ότι αφορά τις επενδύσεις, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε πως «θέλουμε να προσελκύσουμε επιχειρηματίες σε αυτό το σεμινάριο», προσδιόρισε το επενδυτικό ενδιαφέρον στις ΑΠΕ και τα απορρίμματα και ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεργασία για να θεσμοθετηθούν ρυθμιστιοί κανόνες στην Ελλάδα για τις πράσινες τεχνολογίες.

Για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, κοινή ήταν η τοποθέτηση για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας που έχει εγκλωβίσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων και για αλλαγή της νομοθεσίας για την παροχή ασύλου, που όπως όλα δείχνουν θα δίνεται με το σταγονόμετρο. Η καγκελάριος εμφανίσθηκε ικανοποιημένη από τις δεσμεύσεις Μητσοτάκη λέγοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει «μεγάλη έμφαση» στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και στη θέλησή της «να δώσει σάρκα και οστά σε αυτή, ώστε να λειτουργήσει όλος ο μηχανισμός» που περιλαμβάνει και τις επιστροφές στην Τουρκία. Δήλωσε ότι «συμμερίζεται την άποψη Μητσοτάκη για καλύτερο επιμερισμό των ευθυνών», αλλά εκτίμησε ότι «είμαστε πολύ μακριά από μία βιώσιμη λύση».

Για τα Βαλκάνια η Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για «κοινές πτυχές» για τις «ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας, τους Μαυροβουνίου, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας», ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η συμφωνία των Πρεσπών έχει «σοβαρά ελαττώματα που μπορούν να αμβλυνθούν μέσω της συνολικής ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων. Για την Τουρκία ανέφερε ότι είναι παράνομες οι ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ και πως με τη Γερμανία "συμφωνούμε σε αυτό"». Ρωτήθηκε αν έθεσε το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων και απάντησε γενικά και αόριστα λέγοντας πως «ελπίζουμε κάποια στιγμή να κλείσει» και ότι «η οριστική διευθέτηση θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για την περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δυο λαών». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν τοποθετήθηκε καν επί του ζητήματος στις δηλώσεις της.

Έχει διαβαστεί 60 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 04 Ιουλίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 33 °C
Άνεμος ΑΝΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 05 Ιουλίου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 19 ως 30 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 99 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά