Τετάρτη, 03 Μάρ, 2021

  • Η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις, αντί να στέλνει τελεσίγραφα και απειλές στους εργαζόμενους των ΚΕΠ
  • Rapid tests σε υπαλλήλους του Δήμου Αλεξάνδρειας
  • ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ: Σε 18 μέρες έκλεισαν σχεδόν 500 κρεβάτια!
  • Παράλληλη πανδημία
  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • Κυβέρνηση: Επιμένει να αφήνει εκτός ουσιαστικών μέτρων χώρους εργασίας, ΜΜΜ και σχολεία
Η κυβέρνηση να κάνει προσλήψεις, αντί να στέλνει τελεσίγραφα και απειλές στους εργαζόμενους των ΚΕΠ1 Rapid tests σε υπαλλήλους του Δήμου Αλεξάνδρειας2 ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ: Σε 18 μέρες έκλεισαν σχεδόν 500 κρεβάτια!3 Παράλληλη πανδημία4 ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Υπόσχεται τώρα ένα νέο ΕΣΥ που δεν έφτιαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ5 Κυβέρνηση: Επιμένει να αφήνει εκτός ουσιαστικών μέτρων χώρους εργασίας, ΜΜΜ και σχολεία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Χωρίς αυταπάτες…

Ιδιαίτερα τοπικά προβλήθηκε η είδηση σχετικά με την πορεία ενοποίησης των κεντρικών συνεταιριστικών οργανώσεων. Από την πλευρά μας δεν θέλουμε να καλλιεργήσουμε αυταπάτες σχετικά με το αν η ενοποίηση αυτή αφενός θα ξαναδώσει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς τον παλιό τους χαρακτήρα και αφετέρου για το αν οι μεσαίοι και μικροί αγρότ... Περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: Ανακοινώθηκαν οι όροι επαναλειτουργίας τους από τις 25 Μάη

από Η Άλλη Άποψη
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ: Ανακοινώθηκαν οι όροι επαναλειτουργίας τους από τις 25 Μάη

Tους όρους κάτω από τους οποίους θα ανοίξουν από τις 25 Μάη τα καταστήματα εστίασης ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ν. Παπαθανασής. Όπως σε όλα τα προηγούμενα στάδια «επανεκκίνησης» της Οικονομίας ή την περίοδο που η πανδημία ήταν σε έξαρση, έτσι και τώρα η κυβέρνηση αναγορεύει την «ατομική ευθύνη» στο βασικό παράγοντα για τη διασφάλιση της υγείας, προκειμένου να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες. 

Σύμφωνα με τον Ν. Παπαθανάση, τη Δευτέρα 25 Μάη επανεκκινούν οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, οι δραστηριότητες παροχής ποτών και οι υπηρεσίες πίστας καρτ.

Για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, η αναλογία θα είναι είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας. Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.

Η δυνατότητα χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας θα υπάρχει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου που θα έχουν άνοιγμα σε υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο. Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς, δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.

Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται μέχρι έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών θα είναι από 0,70 εκατοστά έως 1,70 εκατοστά. Ανάλογα με το πόστο του, το προσωπικό θα είναι υποχρεωμένο να φοράει μάσκα ή ασπίδα προσώπου, ενώ για τους πελάτες θα ισχύει σύσταση.

Τα εμπορικά καταστήματα

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε τους κανόνες λειτουργίας από αύριο των εμπορικών κέντρων, για τα οποία επισπεύθηκε το άνοιγμά τους κατά δύο εβδομάδες. 

Συγκεκριμένα, θα ισχύει μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών με βάση τη σχέση του ενός πελάτη ανά 20 τ.μ. επιφάνειας. Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων (εργαζόμενοι και πελάτες) εντός των εμπορικών καταστημάτων θα υπολογίζεται σύμφωνα με τον κανόνα που είναι σε ισχύ για τα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Η ώρα έναρξης λειτουργίας τους ορίζεται στις 10 π.μ. και θα ισχύει υποχρεωτική απόσταση 1.5 μέτρου. Συνιστάται η χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό και τους πελάτες στον κοινόχρηστο χώρο, ενώ εντός των καταστημάτων είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πελάτες.

Συνολικά, με τα τέσσερα στάδια επανεκκίνησης της Οικονομίας από τις 4 Μάη έως τις 25 Μάη, θα επιστρέψουν σε λειτουργία 197.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 65% των επιχειρήσεων που ήταν σε αναστολή λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι που θα επανέλθουν στην εργασίας είναι 532.000, που αντιστοιχεί στο 77% των εργαζομένων του συνόλου των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Συνεχίζουμε στο τρίτο και στο τέταρτο βήμα επανεκκίνησης της οικονομίας μας όπως και στα δύο προηγούμενα. Τηρούμε τους κανόνες και κρατάμε ψηλά το αίσθημα της ατομική μας ευθύνης», είπε, υποστηρίζοντας πως «είναι συνταγή επιτυχίας».

Έχει διαβαστεί 122 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τετάρτη, 03 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 16 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 04 Μαρτίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 219 επισκέπτες και 1 μέλος.