Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου1 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια2 "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου3 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη4 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση5 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Καταστολή σε βάρος παραγωγών από την Κρήτη

από Η Άλλη Άποψη
Καταστολή σε βάρος παραγωγών από την Κρήτη

Αντιμέτωποι με δυνάμεις καταστολής που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ήρθαν χτες το πρωί παραγωγοί από την Κρήτη, που διαδήλωσαν στην Αθήνα, για το Φορολογικό, το Ασφαλιστικό και το υψηλό κόστος παραγωγής. Η ένταση επαναλήφθηκε όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία τους με διάφορα προσχήματα. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ έγιναν και δυο συλλήψεις.

 

Αργότερα, η πορεία των αγροτών προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ διακόπηκε από κλούβες των ΜΑΤ στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στην πλατεία Βάθης και να ολοκληρώσουν την κινητοποίηση.

Τον αυταρχισμό της κυβέρνησης «που χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ ενάντια στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στην Αθήνα αγρότες από την Κρήτη» καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και σημειώνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, είτε με τον διάλογο, είτε με τον αυταρχισμό είναι αποφασισμένη να επιβάλει στους μικρομεσαίους αγρότες και στο λαό όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους «θεσμούς» στο πλαίσιο των μνημονίων, όπως κι αυτά που περιλαμβάνονται στην ΚΑΠ της ΕΕ.

Ουσιαστική βοήθεια στην κυβέρνηση να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση δίνουν οι πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια, στηρίζουν την ΚΑΠ της ΕΕ και στέκονται απέναντι στους αγώνες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Απάντηση σ' αυτήν την πολιτική μπορεί να δώσει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς, σε συμμαχία με το ταξικό εργατικό κίνημα και το αγωνιστικό, ριζοσπαστικό κίνημα των μικρών ΕΒΕ, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.

Για την ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης, την ανατροπή της ΚΑΠ της ΕΕ και της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων που δημιουργούν και οξύνουν τα αγροτικά - λαϊκά προβλήματα, το άνοιγμα του δρόμου για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, κατά των μονοπωλιακών ομίλων και προς όφελος του λαού μας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, κτηνοτρόφους και ψαράδες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση για τον αγωνιστικό γιορτασμό της 107ης Επετείου του Κιλελέρ, την Κυριακή 19 Μάρτη στις 12.30 το μεσημέρι, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Στέλνουμε μήνυμα: Κολίγοι στα νέα "τσιφλίκια" των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων δεν θα γίνουμε».

Έχει διαβαστεί 899 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 932 επισκέπτες και 0 μέλη.