Παρασκευή, 28 Φεβ, 2020

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δρομολογεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των μαθητών και των φοιτητών
 • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό
 • Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
 • Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας για το τριήμερο της Αποκριάς σύμφωνα και με την ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη
 • Καταστηματάρχες και Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες:Κανονικά θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη Νάουσα
 • «Άλλο υπεύθυνη στάση και άλλο συγκάλυψη του προβλήματος. Κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται όταν κρύβεται κάτω από το χαλί»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δρομολογεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των μαθητών και των φοιτητών1 Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό2 Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο3 Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας για το τριήμερο της Αποκριάς σύμφωνα και με την ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη 4 Καταστηματάρχες και Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες:Κανονικά θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη Νάουσα5 «Άλλο υπεύθυνη στάση και άλλο συγκάλυψη του προβλήματος. Κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται όταν κρύβεται κάτω από το χαλί»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Διαιωνίζεται η υποβάθμιση της Πυροσβεστικής

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Διαιωνίζεται η υποβάθμιση της Πυροσβεστικής

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ψευδεπίγραφη αναδιάρθρωση και αναδιοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με το σχέδιο νόμου συστήνεται Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων εποπτευόμενος από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ενώ για τον καθορισμό της στρατηγικής διαχείρισης συστήνεται και εθνική βάση δεδομένων κινδύνων, απειλών και απωλειών καταστροφών σε εθνικό επίπεδο. Ρυθμίζονται επίσης επακριβώς οι δράσεις του Εθνικού Μηχανισμού ως προς την πρόληψη, την ετοιμότητα, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση, καθώς και η διάρθρωσή του με το δυναμικό και τα μέσα που αυτός θα λειτουργεί, ενώ καθιερώνεται εθνικός σχεδιασμός πολιτικής προστασίας τριετούς διάρκειας, ο οποίος συντάσσεται σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο. Αναδιαρθρώνεται δε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αναβαθμίζεται το σύστημα εθελοντισμού της και αναδιοργανώνεται το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σε γενικές γραμμές, με το νομοσχέδιο οι υποβαθμισμένες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος θα συνεχίσουν να λειτουργούν με μειωμένη κρατική χρηματοδότηση, δεν θα ενισχυθούν με προσωπικό, εξοπλισμό, μέσα, υποδομές, όπως απαιτείται. Δεν πρόκειται να γίνουν τα απαιτούμενα αντιπυρικά, αντιπλημμυρικά και αντισεισμικά έργα, για να προλαμβάνονται και να περιορίζονται οι μεγάλες καταστροφές στη χώρα μας.

Το μόνο που συγκροτείται είναι ένας γραφειοκρατικός μηχανισμός για τη διαχείριση κινδύνων, απειλών και καταστροφών, που θα προσθέσει και άλλα προβλήματα και δυσλειτουργίες σε επίπεδο συντονισμού και όχι μόνο. Συνεχίζεται και διευρύνεται η εμπορευματοποίηση υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος με τις συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομους, λιμάνια, δίκτυα και ειδικές εγκαταστάσεις.

Έχει διαβαστεί 65 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 65 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά