Πέμπτη, 21 Νοέ, 2019

• ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ
  • Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ημαθία στον 20 αιώνα» του Αλέκου Χατζηκώστα στην Πατρίδα
  • Κατατέθηκε στη Βουλή ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2020
  • Ξεκινάει η ανάπλαση του πεζόδρομου στη Βεργίνα
  • Η μάχη του Καμπραί (ή Καμπρέ). (20 Νοεμβρίου 1917 έως 7 Δεκεμβρίου 1917)
  • Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: "Η βία στα νοσοκομεία να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές"
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ1 Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ημαθία στον 20 αιώνα» του Αλέκου Χατζηκώστα στην Πατρίδα2 Κατατέθηκε στη Βουλή ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 20203 Ξεκινάει η ανάπλαση του πεζόδρομου στη Βεργίνα 4 Η μάχη του Καμπραί (ή Καμπρέ). (20 Νοεμβρίου 1917 έως 7 Δεκεμβρίου 1917)5 Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας: "Η βία στα νοσοκομεία να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα με αυστηρότατες ποινές"6

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την οικονομική εξόρμηση Νοέμβρη - Δεκέμβρη 2017

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Κάλεσμα στα µέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τους οπαδούς και φίλους, να δώσουν µε αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη – Δεκέμβρη 2017, απευθύνει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές, τη νεολαία, κάθε φίλο του Κόμματος, σε όλους εκείνους που εκτιμούν την πάλη και την προσφορά του στο λαό και το κίνημα, που αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ μια μαχητική δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών συµφερόντων. Τους καλούµε να συµβάλλουν από το υστέρημά τους, για την επιτυχία της Εξόρμησης.

Η φετινή οικονομική εξόρμηση πραγματοποιείται παραμονές του 2018, τη χρονιά που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Το ΚΚΕ άντεξε κι αντέχει εδώ και έναν αιώνα γιατί εκφράζει το πραγματικά νέο, τη μόνη διέξοδο από τη σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα, την πάλη για το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Άντεξε κι αντέχει, όμως, επιπλέον γιατί σε όλη την ιστορική του διαδρομή στηρίχτηκε στην εργατική τάξη, στο λαό. Αυτοί ήταν οι βασικοί αιμοδότες του ΚΚΕ, ακόμη και στα πιο δύσκολα, τα πιο "μαύρα" χρόνια.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ ενισχύει τη δράση του μέσα στην εργατική τάξη, στο λαό, για να πάρουν πίσω οι εργαζόμενοι όσα έχασαν στα χρόνια της κρίσης, για να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους. Συμβάλλει στην ενίσχυση της πάλης του λαού απέναντι στην επίθεση διαρκείας του κεφαλαίου, της πάλης που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Είναι ενίσχυση της δύναμης που μάχεται για το δίκιο του λαού, για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Η οικονομική στήριξη στο ΚΚΕ δίνει απάντηση στον αντικομμουνισμό, στη διαστρέβλωση και στη συκοφάντηση των θέσεων του ΚΚΕ, στην παραχάραξη, στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας από την ΕΕ, τα αστικά επιτελεία τα οποία επιδιώκουν να μη μάθουν, να μη διδαχθούν οι νεότερες γενιές από τις ηρωικές σελίδες της λαϊκής πάλης στη χώρα μας και διεθνώς.

Βοηθά το Κόμμα της εργατικής τάξης να αναπτύσσει και να εκλαϊκεύει τις θέσεις του για τους αγώνες, να μάχεται για την ιστορική αλήθεια, να προβάλλει το επαναστατικό και προοδευτικό έργο του λαού. Να αναπτύσσει τη διεθνιστική δράση και αλληλεγγύη, να συνεχίζει και να εντείνει τις προσπάθειές του για την αναγκαία ανασυγκρότηση του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος.

Το ΚΚΕ επιδιώκει µε αποφασιστικότητα να στηρίζεται οικονομικά στα µέλη και τους φίλους του. Αυτή είναι η απάντηση στα εµπόδια που προσπαθούν να θέσουν, µε βάση τους τελευταίους αντιδραστικούς νόµους των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Με αυτούς τους νόµους καθορίζεται να δίνονται στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόµατα και τα στοιχεία απλών ανθρώπων που µε ένα µικρό ποσό στηρίζουν ένα κόµµα. Αυτά τα αντιδραστικά µέτρα δεν πρόκειται να τα αποδεχτούν το ΚΚΕ και ο λαός.

Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όσους στήριξαν το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ και σήµερα νιώθουν απογοητευµένοι. Απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν να δώσουν άφεση αµαρτιών στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, που πρωτοστάτησαν στο τσάκισµα του λαού τα προηγούµενα χρόνια. Η λύση δεν βρίσκεται στη συνεχή εναλλαγή ίδιας κοπής κοµµάτων, που όταν χρεοκοπεί ο ένας ετοιµάζεται ο άλλος να τον αντικαταστήσει. Δεν βρίσκεται στην εναλλαγή των κυβερνήσεων του καπιταλιστικού δρόµου ανάπτυξης και της ΕΕ.

Η ελπίδα, η προοπτική βρίσκεται στη συµπόρευση µε το ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού κινήµατος, την ισχυροποίηση της κοινωνικής συµµαχίας, στο δρόµο της ρήξης µε το σύστηµα και την εξουσία του. Εδώ είναι η θέση του άνεργου, του εργάτη, του φτωχού αγρότη και αυτοαπασχολούµενου, των γυναικών και των παιδιών της λαϊκής οικογένειας.

Το ΚΚΕ µάχεται για να δυναµώσει η εργατική-λαϊκή ετοιµότητα και πάλη ενάντια στα ιµπεριαλιστικά πολεµικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εµπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια. Αυτά τα σχέδια υπηρετεί η λεγόµενη "γεωστρατηγική αναβάθµιση" του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και των άλλων αστικών κοµµάτων, η οποία στην ουσία είναι η αναβάθµιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή.

Απευθυνόµαστε άνθρωπο τον άνθρωπο, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, για να φτάσει µαζί µε το κουπόνι και η πρόταση του Κόµµατος. Για να υπερκαλυφθούν όλοι οι στόχοι των Οργανώσεων.

Τιµάµε τα 100 χρόνια της µεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης στη Ρωσία το 1917. Δυναµώνουµε τις συζητήσεις, τις εκδηλώσεις που οργανώνονται αυτή την περίοδο σε όλη την Ελλάδα. Αντλούµε δύναµη από το κορυφαίο κοσµοϊστορικό γεγονός του 20ού αιώνα που απέδειξε ότι ο καπιταλισµός δεν είναι ανίκητος, ότι µπορούµε να οικοδοµήσουµε µια ανώτερη οργάνωση της κοινωνίας, χωρίς εκµετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο σοσιαλισµός παραµένει επίκαιρος, αναγκαίος και ρεαλιστικός!»

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Περιοδικά σύννεφα